пʼятницю, 28 лютого 2014 р.

КОТИ І КНИГИ

1 березня - Міжнародний день котів! 
З першим днем весни!


.
Малюнок поверхні носа котів унікальний, як і відбиток пальця людини.
На язиці є смакові сосочки, але солодкий смак коти 
не розрізняють.

Жираф, верблюд і кіт це єдині тварини-іноходці, при ходьбі у них йдуть спочатку ліві лапи, а потім праві. Така ходьба гарантує швидкість, спритність і тишу.



Котяче вухо повертається на 180 градусів.
У кожному вусі у кота 32 мускули, щоб управляти вухом вони використовують дванадцять або більше м’язів.

Єгиптяни голили брови, як ознаку трауру, коли втрачали улюблену кішку.


Скільки років вашій кішці за людськими мірками?
Якщо вашій кішці 3 роки, це відповідає людському 21року. 


Якщо 8 років, то по-людськи – 40.
Якщо 14, то 70 людських років.

  Середній термін життя домашнього кота 15 років, тоді як для диких – від 3 до 5 років.



Книги про котів

Книга "Марципан Пломбірович", автори Валентин та Яна Берт 
від "Видавництва Старого Лева"

Книга віршів Григорія Фальковича стане неймовірно гарним подарунком для дітей і дорослих, які люблять домашніх улюбленців, котів і собак, а також полюбляють поезію для дітей. Веселі, вигадливі, кумедні вірші ілюстровані надзвичайними роботами Наталі Ярової.


 _____________________________________

Книга "Про котів та про собак", автора Григорія Фальковича 
від "Видавництва Старого Лева"

Добре бути котом в елітних господарів  – спати на пухових перинах, їсти самі делікатеси і лише вилизуватися, щоб бути білим і пухнастим. Оце так щастя! Та одного дня все може зникнути  – разом із твоїм багатим господарем. І ось тоді почнеться справжнє життя – сповнене пригод, випробувань і вірних друзів!


_____________________________________

Серія книг "Пригоди Петсона і Фіндуса", автора Свена Нордквіста
від видавництва "Навчальна книга Богдан"

Бешкетувати, гратися і веселитися люблять усі! А от робити це професійно вдається дивакуватому дідусеві Петсону та його незвичайному кошеняті Фіндусу, яке ходить у зелених смугастих штанцях, і… розмовляє! Яких тільки пригод не зазнали нерозлучні друзі! І на хижого рудого лиса полювали, і у похід ходили, і намет у саду ставили, і котлети на городі саджали, і рибалили. А як вони святкували Різдво, коли Петсон зламав ногу! Гадаєте – сиділи й сумували, а свято – не вдалося? Помиляєтеся! Це Різдво стало просто незабутнім! І як з’ясувалося, – ялинку можна змайструвати навіть своїми руками! Єдине, чого не вміють персонажі серії книг шведського письменника Свена Нордквіста «Пригоди Петсона і Фіндуса», то це – нудьгувати! Тож ласкаво просимо на шведський хутір, де мешкають Петсон і Фіндус, а супроводжуватимуть нас у неблизькій мандрівці, з першої сторінки по останню, авторські ілюстрації Свена Нордквіста, які зроблять читання ще цікавішим і веселішим. Цінність і важливість справжньої вірної дружби, вміння вибачати й підтримувати – ось що, вочевидь, передусім хочуть показати незвичайні персонажі книг серії «Пригоди Петсона і Фіндуса», яких вже полюбили діти у різних куточках світу. За мотивами цих видань створені фільми й мультфільми, комп’ютерні ігри та комікси. А читати ці твори українською маємо змогу завдяки чудовому перекладу київської письменниці Галини Кирпи.
_____________________________________

Коти і книги






 Отож, друзі,
надсилайте нам цікаві
фото та розповіді про своїх
улюбленців на ел. пошту: -
biblioteka.85@mail.ru 
а ми покажемо їх у нашому блозі .

Немає коментарів:

Дописати коментар