середу, 12 червня 2013 р.

Діти. Літо. Відпочинок.






 Настав час відпочинку і оздоровлення. Чудово відпочити і набратись сил можна у наших тернопільських дитячих оздоровчих закладах. Сучасні дитячі табори чудово укомплектовані і зі старими піонерськими таборами не мають нічого спільного. Хіба що відгуки тамтешнього часу можна прослідкувати у незаперечному авторитеті вожатого загону, підйомі під звуки гонга, ранкових процедур строго по команді.
Вибирати для дитини табір потрібно заздалегідь, адже для цього потрібно зібрати потрібні документи і підготувати речі.
Недорогими і досить гідними є табори нашої області, ось перелік і контакти цих закладів.

БОРЩІВСЬКИЙ РАЙОН
Стаціонарний заміський оздоровчий табір-пансіонат “Лісова пісня”
В лісопарковій зоні, у мальовничому і тихому закутку Борщова розташувався дитячий оздоровчий заклад “Лісова пісня”.
Гостинно відчиняються двері для 220–ти дітей у зміну. Табір складається з одного чотирьохповерхового і трьох двоповерхових спальних корпусів. Діти розміщаються у кімнатах по 4-7 чоловік. У кожному корпусі функціонують душеві кімнати, гаряча вода є цілодобово.
Харчування в закладі п’ятиразове.
До послуг дітей – стадіон, футбольне поле, волейбольні та баскетбольні площадки, тенісні столи. Клуб на 300 місць, кімнати для різноманітних гуртків.
Оздоровлення дітей триває 18 днів. Кожен день має свою тематичну назву. Проводяться різноманітні конкурси, розважальні програми, інтелектуальні ігри, організовуються різноманітні екскурсії.
Адреса: Тернопільська обл., Борщівський р-н;
м. Борщів, вул. Нічлави 85,
тел. (03541) 2-29-40

БУЧАЦЬКИЙ РАЙОН
Оздоровчий комплекс “Лісовий”
Розташований в лісовій зоні на березі річки Стрипа і місцевого озера (100 км від м. Тернополя, 25 км від м.Бучача, З км від с.Скоморохи).
Оздоровчий комплекс “Лісовий” має в користуванні три двоповерхові спальні стаціонарні корпуси, які можуть приймати та оздоровлювати відпочиваючих цілий рік по 360 осіб. Розміщення в корпусах блочного типу в 2-3-4-х місних номерах зі зручностями.
У кожному корпусі на другому поверсі є кімнати відпочинку для проведення різноманітних конкурсів, ігор, тощо.
Відпочиваючі харчуються в їдальні на 400 посадочних місць (4-х разове харчування для дітей).
На території комплексу є озеро, в якому відпочиваючі купаються, катаються на водних велосипедах, ловлять рибу. Через територію комплексу протікає річка Стрипа, притока “Дністра”, в якій водиться понад 13 видів риб. Навколо комплексу, який розміщений серед гір, що вкриті мішаними і хвойними лісами, як у чаші, відпочиваючі збирають гриби, лісові ягоди, лікарські трави (конвалію, чебрець, мати-й-мачуху, чистотіл, звіробій, ромашку, цикорій, м’яту, пустинник, подорожник та багато інших).
На території комплексу є доріжка здоров’я, поруч розміщені спортивні споруди, футбольна, баскетбольна, волейбольна площадки, майданчики малого і великого тенісу.
В оздоровчому комплексі проводять різні туристичні походи по околицях та р. Дністер, водні маршрути, чудова рибалка. Інструктори комплексу проводять 1-2-х денні походи до великих срібних водоспадів, до джерел: “Чоловічі та Жіночі сльози”, “Дерево кохання”, “Скелі на семи джерелах” та інші маршрути. У 2-денних походах беруть участь дорослі та діти (віком від 15 років), нічліг у польових умовах (наметах).
Територія оздоровчого комплексу охороняється.
Адреса: 48462, Тернопільська обл., Бучацький р-н.,
с. Скоморохи, тел. (03544) 3-30-07, 3-31-44, 3-30-66, (067) 403 46 61

Дитячий оздоровчий заклад “Лісовий дзвіночок”
Розташований у лісовій зоні на березі р. Стрипа, яка розміщена 100 км. від Тернополя та 25 км. від м. Бучач.
Табір має один корпус і 6 спальних павільйонів. Одночасно може приймати 150 дітей різної вікової категорії (від 7 до 16 років). Діти отримують 5-разове харчуванням в їдальні на 250 місць. Заклад забезпечений екологічною водою у душових кабінах. Обладнана гігієнічна кімната для дівчаток. На території є спортивні майданчики.
Вихователі проводять одноденні екскурсії до великих сріблястих водоспадів, до джерел “Чоловічі та жіночі сльози”, “Дерево кохання”, “Орлине гніздо”.
Для дітей організовуються цікаві вікторини, конкурси, спортивні змагання і походи.
Адреса: Тернопільська обл., Бучацький р-н.,
с. Скоморохи, тел. (03544) 3-30-55

ЗАЛІЩИЦЬКИЙ РАЙОН
Дитячий оздоровчий заклад “Ромашка”
Назва оздоровчого закладу “Ромашка” є не випадковою. Адже слово ромашка випромінює тепло і затишок. Це ніби частина сонця, яка розмістилась в мальовничій долині, що в народі називається Червона. І дійсно, якщо подивитися на землю вона справді червона, а коли випадає дощ червоною стає і вода в річці Джурин. На якій є чудовий штучно створений водограй, його висота сягає 16 м.
Дитячий оздоровчий заклад “Ромашка” займає площу біля 2 га. Вздовж алеї, яка веде до 9–ти кам’яних будиночків посаджені ялинки, яблуні, квіти. Відпочиваючі можуть розміститися у 5–ти спальних корпусах. Різноманітні забави, ігри, музичні вечори – проходять у літньому павільйоні. Є майданчик, де діти збираються на урочисті і щоденні лінійки, піднімають державний прапор України. Обладнана волейбольна площадка. У світлиці можна подивитися телевізор, почитати пресу, поділитися враженнями, думками за чашкою чаю.
Їдальня закладу вміщує 100 посадочних місць, а повари почастують смачними українськими стравами.
Адреса: Тернопільська обл., Заліщицький р-н.,
с. Нирків, тел. (03554) 3-63-37, 3-63-86

ЗБАРАЗЬКИЙ РАЙОН
Спортивно–оздоровчий табір “Сокіл”
У мальовничій місцевості посеред лісу, що поблизу с. Чорний ліс, що на Збаражчині, прихована перлина, де живе дитячий сміх, радість дружби, виробляються організаторські здібності, зароджується відповідальність і самостійність. І ця перлина – спортивно-оздоровчий табір “Сокіл”.
На території розміщені стадіон, волейбольна площадка, спортивні споруди. Діти проживають у дерев’яних будиночках по 5 – 6 чоловік, яких на території налічується 19, один із них – медпункт.
У таборі є постійно гаряча вода, є кімната гігієни для дівчаток.
Діти мають можливість відпочивати з користю, адже працюють гуртки за інтересами. Кожен день у таборі організовується дискотека.
Дитячий сміх, гамір, веселощі, запальні танці, конкурси, вікторини, змагання – усім цим “Сокіл” улітку переповнений.
Адреса: Тернопільська обл., Збаразький р-н.,
с. Чорний Ліс, тел. (03550) 4-29-32

ЛАНОВЕЦЬКИЙ РАЙОН
Дитячий оздоровчий табір “Лісова казка”
Дитячий оздоровчий табір “Лісова казка” розташований у мальовничому куточку Лановецького району у селі Борщівка за 20 км. від м. Ланівці. Тут є автобусне сполучення із обласними та районними центрами. Серед лісу, серед співу птахів, біля ставка на пагорбі загальною площею 4,6 га. розташовано табір, у якому для відпочинку дітей відведено 10 корпусів. Тут можуть розміститися 180 відпочиваючих, які забезпечуються 5–разовим харчуванням.
Для розваг дітей є спортивний майданчик зі спорудами, тенісні столи, є постійно діюча дискотека, альтанки. Для збереження здоров’я відпочиваючих до їхніх послуг медпункт, кімната гігієни дівчинки, душова кімната.
Адреса: 47410, Тернопільська обл., Лановецький р-н.,
с. Борщівка, тел. (03549) 2-75-18, 4 75 18

ПІДВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОН
Дитячий оздоровчий табір “Веселка”
У мальовничому місці в самому серці Товтрівського кряжу, серед столітніх дубів та буків є чарівна країна, острівець дитинства і мрій – зелена перлина Медоборів – дитячий оздоровчий заклад “Веселка”.
Коли потрапляєш на територію табору, то перше що впадає в очі – зразкова чистота і порядок, затишні дерев’яні будиночки, яких є вісім на 130 місць, їдальня, клуб, кімната для гуртків, медпункт, музична кімната і гарна літня естрада, спортивні майданчики, стадіон. Протягом зміни дітей харчують 5 разів на день.
У таборі “Веселка” створені усі умови для гарного відпочинку. На період літнього дитячого оздоровлення в таборі працюють кваліфіковані педагогічні працівники, які організовують екскурсії, походи, конкурси, естафети, вікторини, бесіди, спортивні змагання.
Для збереження здоров’я дітей до їхніх послуг медпункт, кімната гігієни дівчинки, душові кімнати.
Адреса: Тернопільська обл., Підволочиський р-н.,
с. Колодіївка, тел. (03543) 3-23-66

ТЕРЕБОВЛЯНСЬКИЙ РАЙОН
Дитячий оздоровчий табір “Орлятко”
Дитячий оздоровчий табір “Орлятко” є цілісним відпочинковим комплексом, який включає адміністративний корпус, їдальню, харчоблок та три спальні корпуси. Найбільшим споживачем послуг ДОТ “Орлятко” є дорожня профспілкова організація Львівської залізниці та первинні профспілкові організації структурних підрозділів залізниці. Щорічно влітку в таборі оздоровлюється 800 дітей, віком від 7 до 16 років.
Табір розташований на околиці старовинного міста Теребовля (32 км від Тернополя). Табір розміщений в лісовій зоні, площа 9,9 га, більшу частину якої займає фруктовий сад. Для культурно-масового відпочинку та занять спортом є футбольне та волейбольні поля, ігрові майданчики, тенісні столи, танцювальний майданчик, функціонує басейн. Організовуються краєзнавчі екскурсії до пам’яток історії та архітектури. Досвідчений педагогічний колектив пропонує дітям цікаві розважальні заходи згідно плану. Кожного дня проводяться веселі дискотеки з іграми та конкурсами. Проводяться лінійки, концерти, ярмарки, спартакіади, товариські зустрічі груп з футболу, конкурси народної пісні, змагання з тенісу та бадмінтону, виставки дитячих малюнків, стіннівок. Працюють гуртки та бібліотека.
Тривалість відпочинку (зміни) -18 календарних днів.
Адреса: Тернопільська обл., Теребовлянський р-н.,
м. Теребовля, вул. Застіноцька, тел. (03551) 2-14-52, (067) 368 85 50

Оздоровчий заклад «Зорепад»
У мальовничому лісовому куточку біля села Струсів, що на Теребовлянщині, розташоване ТОВ “Зорепад-Струсів”. Це стаціонарний дитячий оздоровчий табір з терміном роботи з червня по серпень. Табір приймає дітей від 7 до 16 років та розрахований на 320 відпочивальників у зміну.
Діти проживають у чотирьох двоповерхових спальних корпусах. На території табору є споруди та приміщення, які забезпечують активне дозвілля та відпочинок дітей, а саме: адміністративно-медичний корпус, клуб, їдальня з двома залами, стадіон, спортивні майданчики для проведення змагань з баскетболу, волейболу, тенісний корт, відкритий басейн, майданчик зі спортивними спорудами та гойдалками, амфітеатр, два майданчики для групової роботи.
Протягом зміни, що триває 14 днів, діти мають можливість реалізувати творчі, фізичні, інтелектуальні здібності у різноманітних конкурсах та масових заходах.
Відпочивальники знайомляться з природою рідного краю у походах, збагачуються духовно, відвідуючи Зарваницю та церкви села Струсів.
Адреса: Тернопільська обл., Теребовлянський р-н.,
с. Струсів, тел. (03551) 4-34-63, 4 36 82.

Дитячий оздоровчий табір "Промінь"
Теребовлянський міжгосподарський дитячий оздоровчий заклад “Промінь” заблукав в казкових лісах Знесіння і залишився тут назавжди.
Щорічно він гостинно приймає на оздоровлення до 1000 дітей.
До послуг відпочиваючих майстерно оздоблені, затишні, дерев’яні будиночки, в яких діти проживають по 15 чоловік.
Простора їдальня може помістити одночасно 200 дітей. П’ятиразове харчування. В асортименті їдальні, поряд з традиційною щоденною їжею, свіжі овочі, фрукти, кондитерські вироби.
Заклад працює у задовільних санітарно-гігієнічних умовах. Двічі на тиждень можна прийняти гарячий душ. Тут є й кімната гігієни дівчинки. До послуг побутова кімната.
В будь-яку хвилину в місцевому медпункті нададуть першу медичну допомогу кваліфіковані спеціалісти.
Пограти у футбол, прийняти участь у змаганнях “Веселі старти”, “Козацькі забави”, “Малі олімпійські ігри” можна на великому стадіоні. Тут є спортивні споруди, майданчики, гойдалки.
В дощову погоду можна відпочити в клубі, переглянувши цікавий фільм.
Традиційними заходами роботи дитячого закладу є: відкриття та закриття табірної зміни, святкові концерти, вогнище, фестиваль української пісні, день здоров’я, екологічні екскурсії. Цікавими та змістовними роблять відпочинок дітей змагання, дискотеки, ігри, вечори, шоу-програми та програми спортивно-розважального змісту.
Адреса: 48163, Тернопільська обл., Теребовлянський р-н.,
с. Долина, вул. Янівська, 93, тел. (03551) 4-52-52

ШУМСЬКИЙ РАЙОН
Стаціонарний заміський оздоровчий табір "Гайдарівець"
Недалеко від села Кутянка Шумського району розкинувся дитячий оздоровчий заклад “Гайдарівець”. Серед розкішної природи волинських лісів, де стрімкі, височезні, мов воскові свічі сосни, та крислаті, могутні дуби рвуться в небо, де мріє лісове розмаїте зілля, зустрічаються чарівні світанки. На березі невеличкого мальовничого озерця розташувались 19 ошатних будиночків із казковими назвами.
Табір приймає дітей від 7 до 16 років. Одночасно можуть відпочивати близько 170 дітей. Серед такої краси по-особливому мріється, дружиться і живеться.
Надвечірню пору, під керівництвом дружнього колективу вихователів, на площадці відбуваються казкові дійства, кожний день інші. Тут лунає чарівна музика, виступають «майбутні» зірки естради на різних конкурсах, святах. А також проводяться різноманітні спортивні змагання й конкурси з футболу, баскетболу, волейболу.
В оздоровчому закладі дітей годують 5 раз на день смачною, поживною та калорійною їжею.
Адреса: 47111, Тернопільська обл., Шумський р-н.,
с. Кутянка, тел. (03558) 5-73-26


Немає коментарів:

Дописати коментар