середу, 9 квітня 2014 р.


 До 200- ліття від дня народження Т.Г.Шевченка
                                            у рамках Тижня дитячого читання

знайомство з творчістю української поетеси, письменниці і літературного критика на еміграції , автора критичних статей, оповідань та дуже цікавих подорожніх нарисів і творів у жанрі дитячої літератури.
   Ганна Черінь — автор понад 40 книжок. Її вірші і оповідання добре відомі маленьким читачам Америки й інших країн, де живуть українські родини. У різних країнах світу вийшли дитячі книжки письменниці, пройняті великою любов'ю авторки до України: «Братик і сестричка» (1960), «Листування» (1966), «Пригоди української книжки» (1972), «Щоденник школярки Мілочки» (1979), «Українська кров» (1982), «Українські діти» та ін.
   У Тернополі в 1999 році вийшла книга Ганни Черінь «Батько нашого народу». Вона складається з невеликих оповідань і поезій про життєвий шлях Кобзаря. Розповідь письменниці позбавлена голого дидактизму, вона проста, яскрава і образна, розрахована передусім на дитяче сприйняття. Зі сторінок цієї  книги  Т.Шевченко постає глибоколюдяним, зі щирим і відкритим серцем, ніжною і люблячою душею, яка найяскравіше проявляється у спілкуванні з дітьми.
    Ми знаємо Кобзаря як геніального поета та митця, та не все  знаємо про нього, як особистість. Висвітлюючи тему «Шевченко і діти», Центральна дитяча бібліотека пропонує вашій увазі мультимедійну презентацію оповідання «Шевченко і Ната», яке входить до книги Ганни Черінь «Батько нашого народу».

 

Немає коментарів:

Дописати коментар