пʼятницю, 9 травня 2014 р.

День матері
День матері - одине з найбільш зворушливих і ніжних свят. Дивно, але відзначає його кожна країна по своєму, наприклад Білорусь - 14 жовтня, Грузія - 3 березня, Росія в другу неділю листопада, а у всіх інших державах - в третю неділю травня.
На відміну від Восьмого березня, вітають в цей день тільки матерів і тих жінок, які вагітні. У цього свята є красива легенда яка зародився у Німеччині .
При служінні в одному з католицьких храмів увійшла жінка з величезним букетом квітів, одні стверджують, що це були троянди, другі , що гвоздики. Коли богослужіння закінчилося, жінка вийшла до кафедри і звернулася до всіх, хто сидів , вона пояснила: " Кілька років тому саме в цей день померла моя мама і тепер я  хочу вшанувати її пам'ять". Для цього прихожанка роздала всім присутнім в залі матерям по одній квітці . Відтоді День матері почали відзначати саме у другу неділю травня і  головним символом стала квітка .
В свою чергу Центральна дитяча бібліотека вирішила також зробити подарунок усім матерям і провела з учнями 4-А, 1-Б класу ЗОШ №16 майстер -клас по виготовленню вітальних листівок.
 
 
 


 


 


 


 
 
 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар