пʼятницю, 30 травня 2014 р.

СОБАКИ І КНИГИ


Міжнародний день собак — відзначається щорічно 1 липня.  
А  в останню середу квітня кожного року, 
святкуютьМіжнародний день Собак-поводирів.
Міжнародний день собак-поводирів
Міжнародний день собак-поводирів
Собака є правдивим приятелем чоловіка. Домашній собака був одним з найбільш широко застосовуваних службових та компанійських тварин протягом всієї історії людства. 

Собаки вважають, що людина – істота слабка, беззахисна, потребує постійної любові і турботи. Лизнеш легенько руку, і бідний господар знатиме: друг не покине його в біді.         (М.Макгрегорі)

Всесвітній день собак
Собаки вміють розпізнавати людські емоції
Собаки можуть страждати від депресії
Шум дощу шкідливий для собачих вух.

Собаки можуть запам’ятовувати сотні слів. 
Середньостатистична собака навчається так само легко, як дитина, і може вивчити від 200 до 500 слів. Більше того, собака здатна освоїти основи 
математики, наприклад, навчитися рахувати і впорядковувати цифри за зростанням.


Собаки можуть закохуватися.
  



Відбитки собачих носів унікальні, тому вони використовуються для ідентифікації тварини, також як відбитки пальців використовуються для ідентифікації людини. Криміналісти нерідко користуються цією обставиною при розслідуванні злочинів за участю тварин та їх господарів.

























Нюх у собак в 100 000 разів кращий, ніж у людей
Люди мають близько 5 мільйонів нюхових рецепторів в носі, а собакиі – до 300 мільйонів. Від них не сховаєш кісточку!

Пол Маккартні писав пісні для свого собаки

Пісню гурту Бітлз «День у житті» Пол Маккартні закінчив “собачим свистом” (сигнал, який людина не сприймає, а собаки прекрасно чують) на честь своєї вівчарки, Марти. Так само він написав на її честь пісню «Моя дорога Марта», яка увійшла у “Білий альбом” 1968-го року.

Найрозумніші і найдурніші породи собак

Найрозумнішими вважаються собаки бордер-коллі звичайний пудель і німецька вівчарка. Афганська гонча і басенджі, навпаки, є найбільш нерозумними собаками.

Серед собак є багатії
Багато господарів дуже люблять своїх вихованців, і навіть включають їх в свій заповіт як спадкоємців, в тому числі за наявності спадкоємців серед людей. Тільки в США кількість собак, які є основними спадкоємцями, більше мільйона.



 найкращих книг про собак.        


Для кожної людини, котра щиро любить собак, книга про них – це щастя спостереження й впізнавання їх у літературному герої.












Джером, К. Джером. Троє в одному човні (якщо не рахувати собаки).
      Блискучий оповідач Дж. К. Джером у своїй гумористичній повісті змальовує кумедні пригоди трьох друзів (трьох, якщо не рахувати собаки), які вирішили здійснити подорож у човні по Темзі.  Вони мали намір відпочити від Лондона, чудово розважитися, насолодитися природою. Та після низки невдач їм довелося тікати до Лондона, покинувши свій човен під дощем. Повість сповнена яскравого гумору і не полишає байдужим жодного читача.

*


  ДіКамілло, Кейт. Спасибі Вінн-Діксі
Інколи ми навіть не підозрюємо, що одна випадкова зустріч може позбавити самотності, подарувати щирих та відданих друзів, а отже кардинально змінити майбутнє. Так трапилось із маленькою героїнею Індією, котра знайшла незвичайного друга, в якого серце – дуже велике й добре. І навіть всміхався він як людина!


Троєпольський, Г.М. Білий Бім Чорне Вухо
Ця повість – про собаку, розумного, доброго сетера Біма, і про людей, добрих і лихих, яких він зустрічає на своєму шляху. Бімового господаря кладуть до лікарні, і він залишається один. Намагаючись знайти Івана Івановича, він розпочинає свої мандри по чужих будинках та незнайомих родинах…


Чехов, А.П. Каштанка
Молода руда собака – змішана такса з дворняжкою – мордочкою схожа на лисицю, бігала туди-сюди по тротуару і неспокійно озиралася. Зрідка вона зупинялася і, плачучи, піднімаючи то одну змерзлу лапу, то іншу, намагалася зрозуміти: як могло статися так, що вона заблукала?


Чорний, Саша. Щоденник Фокса Міккі
Скажу вам на вушко – собаки можуть не тільки гавкати і кусатися – деякі вміють читати, і навіть писати. Перед вами – справжнісінький собачий Щоденник фокса Міккі.

*


Стронг, Джеремі. Нові пригоди Ракети на чотирьох лапах
А в окремій “номінації” – найвеселіша, найсмішніша книга про собак. Звичайно ж, це – «Ракета на чотирьох лапах» відомого дитячого британського письменника Джеремі Стронґа.


*





Немає коментарів:

Дописати коментар