четвер, 31 березня 2016 р.

Книга незвичайна - книга віртуальна


31 березня 2016р.


Працівниками бібліотеки за участю студентів IV курсу фізико - математичного факультету ТНПУ ім. В.Гнатюка:  Шпортак Уляни та  Постумент Марії  проведено веб-серфінг "Книга незвичайна- книга віртуальна". 
Учні 4-В класу ЗОШ 16 ім. В.Левицького  не лише
ознайомилися з новим форматом книг, а саме - електронних, а  й прийняли участь у різноманітних віртуальних конкурсах та вікторинах за улюбленими  казками дітвори.










Електронна книжка має чимало переваг. Однак треба знати й те, як вона може зашкодити здоров'ю. 
 Якщо полюбляєш ховатися з нею під ковдрою (щоб мама не сварила), то ризикуєш порушити свій нормальний сон. Американські лікарі застерігають: після читання з електронного екрана ти довго не засинатимеш. А отже — вранці прокинешся невиспаною і вже... втомленою. 
Ти, як і всі люди, маєш свій внутрішній годинник, що орієнтується на світло. Блакитне світло (його випромінюють планшети, смартфони, лампи LЕР) може порушити ритм його роботи.  Учасники експерименту п'ять днів читали електронні книжки і п'ять — паперові.  З'ясувалося: читання з електронних носіїв сповільнює вироблення гормону сну, після нього потрібно більше часу, щоб заснути. А порушений сон — це загроза здоров'ю. Перевага книги полягає ще й у тому, що для неї не потрібне підключення до мереж зв'язку та акумулятор. У порівнянні з ноутбуком у неї до того ж смішна ціна.





Немає коментарів:

Дописати коментар