понеділок, 16 травня 2016 р.

До Дня матері та Міжнародного дня сім"ї

        З нагоди Міжнародного дня сім’ї 13 травня 2016 р. в Центральній дитячій бібліотеці проходив День відкритих дверей «Усією сім’єю до бібліотеки». На захід були запрошені: кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології ТНПУ 
ім. В. Гнатюка  Широкородюк Лілія Анатоліївна та  чемпіонка світу з пауерліфтингу Лілія Проць. З книжковими новинками на тему виховання «Буквар для батьків» ознайомила присутніх бібліотекар відділу обслуговування дошкільників та молодших школярів Лойко Г.Б.
 
                            










Широкородюк Лілія  Анатоліївна провела психологічний тренінг
для батьків «Ваш малюк у 3 – 5 років».

Ліля Проць майстерно провела з малятами цікаві фізкультхвилинки.





Сподобалися  батькам та дітям запропоновані бібліотекарями сімейні розваги, особливо виготовлення відпечатків долоньок діток з солоного тіста.




Такі заходи в бібліотеці об’єднують родини, адже з сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона − джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, то, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина. Благополуччя родини − ось мірило розвитку і прогресу країни. Завдяки сім’ї міцніє і розвивається держава.


Рекомендований список літератури «Буквар для батьків»

 
 В.Горбунова "Виховання без нервування"

Як упоратися з упертюхами, ледарями, плаксіями, розбишаками, крикунами та хитрунами. Зрозуміла книга про те, як батькам зробити дітей щасливими і при цьому самим не з’їхати з глузду. Спираючись на свій досвід психолога-консультанта, авторка на прикладі ­реальних історій та випадків з життя пише про причини різних проблем у поведінці дітей і дає чіткі зрозумілі поради, які ­дозволять батькам зберегти нерви.




Л.Шрагіна  "15 табу для мамусь і татусів"

Чому діти не завжди поводяться так, як нам хочеться? Чому їхня поведінка нас дратує? Чому вони часто чинять нам на зло? Чи цілком усвідомлюють такі свої вчинки? Якими внутрішніми мотивами і причинами керуються?
Відповіді на ці запитання – чи не найболючіші для нас, батьків. Але варто пам’ятати: вони, наші діти, не народжуються зухвалими, деспотичними чи егоїстичними. Вони стають такі, якщо ці риси за певних обставин у спілкуванні з іншими людьми допомагають їм домогтися бажаного. Про те, як уникнути прикрих помилок у вихованні, про табу для батьків у спілкуванні зі своїми дітьми йтиметься у цій книжці.
 Г.Кравцова "Мамо, купи!"
Дитина, яка тупоче ніжками у крамниці та вимагає: «Купи!», ні в кого не викликає подиву. Ця картинка давно знайома більшості мам і тат, бабусь і дідусів. Книга Ганни Кравцової допоможе вирішити проблему, з якою стикаються майже всі батьки. Як поводитися батькам, якщо дитина вчинила «концерт» у крамниці? Чи потрібно піддаватися малюку, який вимагає іграшок та солодошів? Що насправді потрібно дитині, яка кожного дня просить нову машинку чи ляльку?


  Л.Антонова "Розвиток  мовлення"
Цей посібник розроблений з метою поліпшення мовленнєвих навичок дошкільнят. Тут ви знайдете ряд цікавих і корисних вправ, виконавши які, дитина вивчить пори року й назви місяців, засвоїть низку тем, що придадуться під час співбесіди при вступі до школи.















О.Плотнікова "Тести. Чи готова ваша дитина до школи ".
Збірник тестів "Чи готова ваша дитина до школи?" призначений для батьків, педагогів, психологів,учителів-дефектологів, гувернерів і всіх тих, хто займається підготовкою дітей до школи.






Граємо долоньками

Малята дуже люблять плескати в долоньки, згинати й розгинати пальчики на ручці, а якщо при цьому ще й слухати веселу потешку, то така гра перетвориться на улюблене заняття карапуза. До того ж такі ігри це і масаж, і розвиток дрібної моторики.

Для дітей дошкільного віку.


"Буквар для батьків" on PhotoPeach

Немає коментарів:

Дописати коментар