четвер, 9 червня 2016 р.

9 червня - Міжнародний день друзів!

Друзі — це найближчі люди для кожного, тому  Міжнародний день друзів, який відзначається 9 червня, можна вважати днем любові до друга.
 Напевно у кожної людини знайдеться хоча б один друг, який є надійною опорою в різних життєвих ситуаціях. Здавна дружба вважалася високою людською цінністю. Багато мислителів говорили, що у двох друзів одна душа на двох.
Сьогодні часто можна почути, що матеріальна сторона життя давно переважила духовну, тому цієї дружби не існує. Тим не менш, вітаючи свою близьку людину з цим святом, ви можете довести зворотнє. Напевно у кожної людини знайдеться хоча б один друг, який є надійною опорою в різних життєвих ситуаціях. Таку людину обов'язково слід привітати з цим святом, щоб висловити найтепліші почуття та подяку.
Кажуть, що хороших друзів не буває занадто багато. Їх завжди декілька або навіть один. Але, напевно, душа не може поділятися на нескінченну кількість частин. Тому дружбу двох можна назвати ідеальною — самою міцною, вірною та тривалою.  Привітайте і ви свого друга в це чудове свято.



З нагоди Міжнародного дня друзів, який відзначається 9 червня, для вихованців літньої  дитячої школи "Дивосвіт" проведено психологічний тренінг "Яким повинен бути справжній друг", в рамках якого проведено вправи: дошка оголошень ( вербалізований "Запит на дружбу"); вправа "Зоопарк"; "Чарівна скринька ",  а також проведено тестування "Який я у спілкуванні з друзями?".  





Працівники Центральної дитячої бібліотеки ознайомили школярів з новою книгою "Видавництва Старого Лева" 

«Друзі незрадливі» – збіркою творів-переможців конкурсу
 «Мі-мі-мі. Наші улюбленці»

 У книзі подані оповідки-бувальщини від різних авторів, що не пошкодували часу і натхнення розповісти про своїх друзів незрадливих. Коти і пси, їжаки і рибки, пташки і гризуни, і навіть рослина стали головними персонажами, заслуживши таку честь своєю любов’ю.

Навіть сам керівник літньої дитячої школи Ліля Проць провела голосне читання для вихованців у стінах бібліотеки.

Завершилась перша зміна у літній дитячій школі "Дивосвіт", яку організувала Тернопільська міська молодіжна громадська організація " Фізкультурно-спортивний клуб  " СПОРТ - КЛАС", але маємо надію, що вихованці цієї школи стали друзями Центральної дитячої бібліотеки. 

Немає коментарів:

Дописати коментар