Салати

                 ФАНТАЗІЯ - витвір мистецтва







Cалат «Левеня»




інгредієнти:

картопля (варена) - 2 шт.
м'ясо (відварене) - 200 г
яйця (2шт. - в салат, 1шт. - для прикраси) - 3 шт.
сир твердий - 150 г морква (варена) - 1 шт.
перець болгарський (для прикраси) - 1/2 шт.
огірок (для прикраси) - 1 шт.
хліб (скоринка, для прикраси)
сметана.


Спосіб приготування:
Натерти на крупній тертці картоплю, викласти на тарілку у формі гриви лева, змастити сметаною.
Наступний шар - дрібно нарізане м'ясо, сметана.
3 шар - 2 тертих яйця, сметана.
4 шар - тертий сир.


На сир викласти «гриву» з моркви, тертої на дрібній тертці і болгарського перцю, також з останнього зробити рот. Зробити з кірки хліба носик, з білка - мордочку і очі, зі свіжого огірка - вуса, вії і зіниці, з жовтка - вуха.
Смачного вам і вашим малюкам!


Салат з креветками

 

Інгредієнти:
- помідори черрі 150гр;
- перепелині яйця 10шт;
- 3 шматочки білого хліба або батона;
- королівські креветки 200гр;
- листя салату;
- 2ст.л. соєвого соусу;
- імбир свіжий;
- олівковае масло;
- 2 зубчики часнику;
- сир пармезан 50гр.


Приготування: -
Для початку робимо сухарики. Зробимо часникову олію, для цього необхідно видавити часник через прес і додати до нього 2ст.л масла.
Ріжемо дрібно хліб. Підсмажуємо на сковороді на нашому часниковому маслі до золотистого кольору. 
Тепер готуємо креветки.
Робимо маринад для них. Тремо на тертці імбир і видавлюємо 1 зубчик часнику і додаємо соєвий соус.
Заливаємо наші креветки і залишаємо постояти 10-15 хв.
Розігріваємо сковорідку і відправляємо туди наші 
креветки, поливаємо зверху маринадом. Обсмажуємо на сковорідці до закипання соусу. Креветки виймаємо, а маринад варимо до загустіння. Це і буде наша заправка до салату. 
На дно салатника рвемо листя салату. Ріжемо помідори і викладаємо їх на листя салату. Ріжемо відварені перепелині яйця. Посипаємо все сухариками. 
А зверху викладаємо креветки. Поливаємо нашим соусом і посипаємо сиром.


Салат з мідіями


Інгредієнти:

- 500 гр мідій (без черепашки),
- 3 яйця, зварені круто,
- 100 мл сухого білого вина,
- листя салату,
- 2 помідори,
- 1 червоний солодкий перець,
- 1 середня цибулина,
- 1 пучок петрушки,
- 3-4 гілочки кінзи,
- малиновий бальзамічний оцет,
- сіль,
- білий перець,
- оливкова олія,


для заправки:
- 4 ст.л. оливкової олії,
- 2 зубчики часнику,
- 7-8 листочків базиліка,
- сік половини лайма чи лимона.


Приготування: -

1. Дрібно нарізаємо цибулю і часник.
2. Обсмажуємо цибулю і часник на оливковій олії, поки цибуля не стане прозорою.
3. Додаємо мідії і вино, тушкуємо на великому вогні приблизно 5-8 хвилин. Солимо і перчимо.
4. Витягуємо мідії дірявої ложкою, і відставляємо в сторону - остигати.
5. Робимо заправку. Видавлюємо часник в масло, дрібно нарізаємо листочки базиліка і відправляємо в масло. Туди ж сік лайма. Добре перемішуємо і відставляємо в бік.
6. Нарізаємо помідори, перець. Дрібно шаткуємо петрушку і кинзу. 7. У великій мисці змішуємо листя салату (можна порізати подрібніше), помідори часточками, солодкий перець, зелень.
8. Додаємо заправку до овочів, солимо і перчимо, добре все перемішуємо двома виделками. 9. На тарілку викладаємо салат, зверху мідії, скроплюємо малиновим оцтом.
10. Перед самою подачею зверху викладаємо нарізані яйця. Тепер салат готовий. Дуже яскравий, літній і поживний.


Австралійський літній салат


Склад:
 8 тонких скибочок шинки, 
4 помідори, 
нарубаних кубиками огірків, 
яблук і селери,
 2 столові ложки соку апельсина,
 2-3 листа салату, 
майонез.
Кожну скибочку шинки скачати в слабкий рулет.
Огірки, яблука і селеру перемішати з соком апельсина,
викласти на плоску тарілку, обкласти колом салатним 
листямчетвертинками помідорів і рулетами з скибочок шинки. Полити майонезом.

                   Салат "Царський"


Інгредієнти:-
Креветки(варені) - 300 г;
Крабові палички(1 пачка) - 240 г;
Кальмар(відварений) - 3 шт;
Ікра червона - 3 ст. л.;
Сир - 150 г;  Чеснoк - 1 зуб.  Майонез.

Креветки і кальмари відварити в підсоленій воді. Крабові палички порізати соломкою, кальмари теж. Якщо креветки великі, то навпіл, а якщо маленькі, то можна цілими. Сир натерти на великій терці, часник через прес пропустити. Додати ікру і майонез і все перемішати. Солити не варто.  

    Грецький салат

Коли хочеться чогось легкого, корисного, але в той же час свіжого і літнього, радимо приготувати грецький салат.

Інгредієнти:

3 середні помідори;
2 середні огірки;
250 г фети;
1 солодкий болгарський перець;
1 банка оливок (близько 300 мл);
червона цибуля або цибуля-шалот;
оливкова олія, сіль;
чорний перець;
орегано;

Приготування:

Огірки очистіть від шкірки. Помідори і огірки в класичному варіанті ріжуться доволі крупними шматками, в нашому випадку ми їх наріжемо крупними кубиками. Фету теж нарізаємо крупними кубиками, солодкий перець — скибочками, а цибулю — тонкими півкільцями. Кількість цибулі визначайте за своїми власними смаковими уподобаннями.
Тепер щодо змішування. Дуже добре, якщо цей салат не перемішувати, а викладати порційно на блюдо, тоді всі продукти збережуть свій гарний і свіжий вигляд, а помідори не випустять зайвого соку. Але, зрештою, можна і змішати всі інгредієнти (помідори, огірки, болгарський перець, оливки і цибулю) в мисці — тільки акуратно і легенько.
Заправку до салату: - Для цього змішуємо оливкову олію (5-8 ст.л.), сіль, мелений чорний перець і орегано. Цією сумішшю поливаємо наш грецький салатик і готово.




Салат з перепелиними яйцями, помідорами-черрі та моцареллою




Смачний, легкий, святковий, гарний та винятково корисний салат. Виглядає супер - класно, а особливо якщо помідорки - черрі, моцарелла та перепелині яйця є плюс - мінус однакових розмірів.

Інгредієнти
  • 15 перепелиних яєць
  • 10-15 шт. помідорів черрі
  • 6-10 шт. кульок моцарелли (залежно від розмірів)салатна суміш

Для заправки:

100 г майонезу
50 мл оливкової олії
лимонний сік або оцет з водою – за смаком
0,5 ст.л. цукру
гірчиця сіль
приправи (перець, базилік, орегано і т.п.) Приготування:

Відварюємо перепелині яйця, очищуємо, розрізаємо навпіл. Помідори черрі та моцареллу розрізаємо залежно від їх розмірів. Якщо кульки моцарелли невеличкі, дуже гарно буде виглядати, якщо їх покласти цілими.
Заправку готуємо на свій смак, для цього змішуємо майонез, гірчицю, олію, лимонний сік або оцет, сіль, цукор, приправи. Дасте більше лимонного соку – буде кисліша, більше солі – буде солоніша, більше гірчиці – буде добре пекти. Якщо хочеться рідшу заправку, то додаємо води. Якщо нема настрою на майонез, можна і без майонезу.
На тарілку викладаємо салатну суміш. Якщо маєте цілі листки салату, то не ріжте його ножем, а порвіть руками. У суміші обов’язкова руккола, вона додає дуже цікаву гірчинку. Зверху на салат викладаємо вперемішку помідори-черрі, порізані навпіл яйця та моцареллу. Поливаємо цю красу заправкою і смачного!


Салат Весна

[Image]


Потрібно мати на кухні такі продукти: -
редис, зелений салат, 10 великих маслин, зелена цибуля, яйця, свіжий огірок, сік з 1/2 лимона, сметану і зелень кропу.

Приготування:
Нарізати редис тонкими скибочками, а огірок очистити від шкірки, розрізати уздовж, обережно видалити насіння, нарізати тонкими скибочками і посолити. Тепер дрібно нарізати зелень кропу, зелений салат і цибулю, перемішати все зі свіжою сметаною, прикрасити кружечками яйця і поставити на кілька хвилин у холодне місце.



Салат з морепродуктів з
червоною ікрою




Першим на черзі буде ефектний і надзвичайно смачний салат з морепродуктів з червоною ікрою.

А саме:
Курячі яйця – 5 штук;
Великі креветки – 400 грам;
Кальмари – 200 гр.
Або одна баночка, якщо кальмари консервовані;
Крабове м'ясо – 1 пачка.
Можна використовувати і звичайні крабові палички;
Червона ікра, обов'язково справжня – 100 грам;
Майонез або сметана, за смаком;
Зелень – кріп, петрушка.
Приготування:
Яйця зваримо, почистимо, білок дрібно нарубаємо, а жовток віддамо на поталу дітлахам, якщо вони його люблять, звичайно. У салаті він нам не знадобиться. Креветки відварити в дуже солоній воді, а кальмари в злегка підсоленій. Креветки чистимо, але не ріжемо, кальмари і крабове м'ясо рубаємо кубиками. Всі складаємо в глибокий посуд, додаємо червону ікру і ретельно перемішуємо. Заправляємо майонезом або сметаною, прикрашаємо зеленню.  

 Страва готова! 


Салат "Морський коктейль"



У нашому випадку буде потрібно:

  • Морський коктейль, заморожений готовий напівфабрикат – 500 грам;
  • Ікра червона, обов'язково натуральна – 50 грам;
  • Слабосолона сьомга – 100 грам;
  • Апельсин – 1 штука;
  • Лимон – 1 штука;
  • Авокадо – 1 штука.
Приготування:

Салат з морепродуктів – морський коктейль з ікрою готуємо відразу в маленьких креманках. Суміш морепродуктів необхідно розморозити, потім викласти в підсолену воду і прокип'ятити пару хвилин. Потім морепродукти відкинемо на друшляк, дамо стекти воді і відправимо в холодильник на 15 хвилин, суміш необхідно охолодити.
Займемося фруктами, апельсин почистимо, розділимо на дольки і поріжемо на кубики, так само поріжемо і авокадо. Сьомгу добре вимиємо і наріжемо тонкою соломкою.
З'єднаємо всі інгредієнти, акуратно викладемо по креманкам, салат рясно посипаємо ікрою і зверху видавлюємо сік лимона. Прикрашаємо креманки дольками лимона, зеленню і морепродуктами.
Наші салати з морепродуктами і ікрою готові, але подаючи ці страви на стіл, варто пам'ятати, що вони припадуть до смаку виключно любителям морської екзотики, на жаль не всі люди люблять морські продукти.
Смачного!

 
Французький салат
Яблука - 1шт;
Інструкція:-
 Варену курку дрібно порізати. Сир потерти на крупній тертці. Яблука так само дрібно порізати, бажано брати кисло-солодкі яблука. Скласти все в салатник і заправити майонезом. Можна прикрасити салат шматочком курки і невеликою кількістю зеленої  цибулі. Смак не стане гірше. Курячі грудки можна замінити на курячі  стегна без кістки.
Приготування ≈ 10 хвилин.