БібліоСмаколики Закуски


Сирно-яблочна запіканка



інгредієнти :
2 яблука; 2 ст.л. слив. масла
1 ст.л. цукру (якщо є, то коричневий)
для тіста :
250 м сиру; 2 яйця; 3 ст.л. цукру і щіпка солі. 0,5 ст . сметани; 3 ст.л. борошна ( просіяти )
**************************************************  Очистити яблука і порізати на дольки .  Потім обсмажити на сковороді
(яку можна потім поставити в духовку) на вершковому маслі .  Посипати цукром 5 хв. з одного боку і 3 хв. з іншого. Приготувати тісто і залити їм яблука . Потримати на вогні ще кілька хвилин і поставити в духовку
на 200 гр до зарум'янювання.
 Приємного Вам чаювання !



                     Салат з печінки тріски

/Ніжний, з цікавим смаком, салат на хрустких тостах - відмінна /закуска.


Вам знадобиться:

  • 1 банка консервованої печінки тріски (нетто 250 г)
  •  зварених круто яйця
  • 1  лимон
  • пучок зеленої цибулі

Примітка: - Печінка тріски польського  виробництва, значно поступається смаком і кількістю печінки в банці, печінці тріски російського виробництва.

Спосіб приготування:

Яйця очистіть від шкаралупи і вилкою розімніть в дрібну крихту.
Розминаємо яйця
    Додайте до яєць печінку тріски (без масла) і знову розімніть, щоб шматочки яєць і печінки були однакового розміру.Розминаємо печінку
  1. Зелену цибулю дрібно наріжте, додайте в салат.
    Нарізаємо цибулюДодаємо цибулю
  2. На смак додайте в салат лимонний сік (приблизно з половини лимони).
  3. Підсоліть салат на смак, добре перемішайте.
  4. Подавайте салат на грінках з білого або чорного хліба. Прикрасьте тости скибочками лимона.


М'ясні "трюфелі"




Інгредієнти:

0,5 кг
5 ст. ложок
5 ст. ложок
200 г
80 г
часник (зубці)
3 шт.
1 шт.
булочки (невелика)
1 шт.
50 г

Розраховано на 6 порцій. Пікантна смачна закуска.

Чорнослив наповнити сумішшю з розтертого з різаною зеленню (решту) масла., посоленого, поперченого, з душеним часником.                                                              








На столову ложку фаршу ставити фарширований чорнослив і формувати у вигляді трюфелів, обкачати в сухарях.

Випікати 25 хвилин при 200℃.
           Смачного!


  

Закусочка, дизайн і прикраса їжі
(фрукти й овочі)





   




 

Закуска з сиру в'яленої сливи і волоського горіха.


Інгредієнти:

горіхи волоські
сливи
сир м'який
сир фета
чебрець


«1. Все дуже просто і швидко.
Сир нарізати прямокутниками або квадратиками.

2. На шматочки сиру покласти половинки горішка, а на нього зверху половинка сливи і прикрашена зеленю».

Швидко та смачно!





Закуска лаваш з начинкою 
вам знадобиться:

сир низької калорійності - 350 гр; 
суміш сушених або свіжих трав (чудово підійдуть петрушка, орегано, базилік, розмарин, чабер, шавлія); 
вірменські тонкі лаваші - чотири листа; 
сіль - за смаком; рослинне масло для обсмажування.

Приготування:
1. Насамперед підготуємо сирну начинку. Для цього розімніть гарненько за допомогою вилки сир і додамо до нього суміш з сухих або свіжих трав. 
2. Ретельно перемішаємо все до отримання однорідної маси. 
3.Тепер розкладемо лист вірменського лаваша на поверхню стола і викладемо на нього пару столових ложок сирної начинки акуратно розподіливши її. 

4. Далі можна згорнути лаваш трубочкою, а при бажанні можна просто скласти конвертиком.  
5. На розігрітій сковороді з додаванням рослинної олії будемо обсмажувати підготовлені лаваші з начинкою по 3-4хв. з кожного боку до утворення рум'яної шкуринки. 
6. Подавати до столу бажано в гарячому вигляді. 

Приємної і смачної Вам трапези!
 

  Капрезе


Інгредієнти для приготування:
Капрезе помідори: 2 шт.
моцарела: 2 кульки середнього розміру;
оливкова олія: 4 ст. ложки;
бальзамічний оцет: 2 ст. ложки;
чорний мелений перець та сіль: за смаком.

І так  - Готуємо

  1. Помідори помити, обсушити і нарізати кружальцями. Моцарелу теж нарізати кружальцями, а листочки базиліку помити, обсушити і дрібно нарізати, залишивши кілька цілих для оздоблення.
  2. З’єднати оликову олію з бальзамічним оцтом і добре розмішати. Шматочки помідорів та моцарели викласти почергово на талілку, накладаючи один на другий. Посипати подрібненим базиліком, посолити, поперчити, полити сумішшю оливкової олії з бальзамічним оцтом і оздобити листям базиліку.
* Також капрезе за цим кулінарним рецептом можна 
полити часниковим соусом або ж соусом з свіжої зелені.



Закуска з плавленим сирком і часником


Інгредієнти:
5 яєць;
2 плавлених сирки;
150-200 г майонезу;
часник за смаком (близько +/- 3 великих зубців);
 Приготування:
Яйця відваріть і  разом з плавленими сирками, потріть на дрібну терку. Сирки беріть трохи твердіші, щоб добре терлися на терці. Додайте майонез і вимішайте, наприкінці додайте пропущений через часникодавилку часник. Ще раз добре вимішайте, та всю цю начинку викласти на завчасно порізані помідори  посередині.

Закуска готова, швидко і смачно. 
Прикрасьте зеленню і оливкою СМАЧНОГО.




Ананасові колечка з креветками
 (закуски - це немов прелюдія перед симфонією обіду).


Кільця ананаса вийняти з банки і і даємо стекти соку. Укладаємо їх на листя салату. Готуємо заправку. Для цього варені яйця і сир трьом на дрібній тертці, додаємо майонез і подрібнені зубчики часнику, перемішуємо. Отриману заправку укладаємо по колу на кільця ананаса. Зверху прикрашаємо закуску відвареними і почищеними креветками.  В центр можна покласти по оливки.
Це - дуже смачне блюдо!



 Закуска с инжиром

Закуска - це ідеальне блюдо на будь-який випадок, будь то вечірка, легкий сніданок, нещільний вечерю або попросту перекус. Здивуйте своїх гостей поєднанням інжиру і сирої шинки.
Інгредієнти 5 порції :
1. - 10 скибочок хліба, підсмаженого на грилі, або готових сухариків
2. - 3 великих інжиру
3. - 100 г сирої шинки
4. - 100 г горгонзоли
5. - Пучок рукколи
6. - 2 ст. л. оливкового масла
7. - Фісташковая крихта для прикраси

Cпосіб приготування :
1. - Інжір помити, обсушити.
2. - Горгонзолу порізати кубиками, шинку - смужками.
3. - На сухарики викласти всі інгредієнти, скропити оливковою олією і посипати фісташкової крихтою.



 Рецепт "Закуска "Ніколашка"



Дуже проста закусочка, але так любима вже багато років ...
У цій закуски цікава історія: в оригінальному історичному
рецепті на часточках лимона чорна ікра. Ідеальна для
закушування коньяку. І цю ж закуску, тільки під горілочку і
замість цукру - сіль. І в прям, закусочка з багаторічною
історією!

Інгредієнти для "Закуска" Ніколашка ":

Цукор (для коньяку);
Кава розчинна (або натуральний); 
Лімон- 1 штСіль (для горілочки).


Лимон нарізати кружечками.
Змішати каву з цукром в пропорції 1: 2. На кружечки лимона насипати по 1/2ч.л. суміші. В оригіналі, по одній чайній ложці. (Але це для любить каву).



 Подаємо до коньячку !!!

Під горілочку: на скибочку лимона насипаємо 1/3 ч. л. кави і зверху трохи посипаємо сіллю!

Приємного закушування ...




Закус з печінки

Пробуйте і приємного вам апетиту!


Інгредієнти:
Печінка куряча 400 м
Грейпфрут 1 шт.
Олія соняшникова 80-100 мл.
Сіль, перець чорний мелений за смаком.


Приготування:
На сковороду налити масло і відразу в нього висипати печінку, перемішати.
Смажити печінку на слабкому вогні до готовності, час від часу помішуючи. Печінка, виходить м'яка і ніжна. Особливо смачно, коли блюдо трохи настоїться в соку грейпфрута. Таку печінку з'їлдають до останнього шматочка.
Посолити і поперчити печінку за смаком, перемішати. Вийняти печінку і дати стекти маслу.
Зрізати з грейпфрута шкірку, вирізати дольки над мисочкою, збираємо сік. Видавити сік із залишків грейпфрута.
Викласти печінку на блюдо рівним шаром.
Прикрасити часточками грейпфрута і полити соком.
Можна блюдо подавати на стіл.

Смачного!

                                 Сьомга

Інгредієнти рецепта на: 6 чоловік.
300 гр солоної сьомги
1 жовтий болгарський перець
1 червоний болгарський перець
1 авокадо.

Сьомгу нарізати на смужки.
Перець і авокадо почистити і нарізати соломкою.
На смужку сьомги покласти по одній соломці жовтого перцю, червоного перцю і авокадо.
Згорнути в рулет і укласти на блюдо.


 

Млинці дріжджові "Царські"

Існує думка, що млинці - це найперший виріб з борошна, який має свої корені ще в доісторичних часах. До сьогоднішнього дня він має особливу популярність, і млинцям завжди раді як дітки, так і дорослі. Мабуть, в них присутній якийсь особливий дух, який передається з покоління в покоління.
Дріжджові млинці - це ще більш смачна страва, ніж звичайні. Бо завдяки дріжджам вони виходять пишні і не такі тонкі, як звичайні. Їх можна змастити варенням або медом. Запиваючи теплим молоком або какао, можна провести приємний вечір у колі родини або друзів.

Кількість порцій - 6; Час приготування 160 хв;
  Борошно— 3 ст. Сухі дріжджі— 2-3 ч. л.
Молоко— 3,5 ст. Яйце куряче— 3 шт.
Вершкове масло— 100 г. Сіль— щіпка.
Цукор— 1-2 ст. л.  Взбиті вершки— 150 г.

Етапи готування:
  1. Борошно просіяти. Молоко підігріти. Сухі дріжджі розчинити в теплому молоці. Поставити опару з теплого молока, 1,5 склянки борошна і дріжджів. Коли опара підніметься, додати 3 збитих жовтка, розтертих до білого кольору з вершковим маслом. Все добре розмішати.
  2. Поступово всипати решту борошна, сіль, цукор, ще раз розмішати. Поставити в тепле місце на 45 хвилин. Можна поставити посуд з тістом на парову баню (у велику каструлю або миску з теплою, майже гарячою водою).
  3. Збити білки з вершками. Через 30 хвилин ввести цю суміш в тісто, обережно перемішуючи зверху вниз. Дати піднятися дріжджовому тісту для млинців 15-20 хвилин.
  4. Розігріти сковороду, змастити перший раз салом або рослинною олію. Тісто зачерпнути ополоником, налити його в середину сковороди і покрутити її, щоб тісто рівномірно розлилося по всій сковороді. Випікати на середньому вогні, до золотистого кольору (1-2 хвилини).
  5. З другої сторони млинець потрібно смажити взагалі півхвилини і знімати. Дріжджові млинці "Царські" готові.


  6. "Сонечко"

    На крекер тонким шаром намазати вершкове масло, і покласти тонкий шматочок червоної риби. Маленькі помидорки розрізати пополам. На кожній половинці помідора зробіть надріз і відігніть шкірку. Маслини розріжте навпіл уздовж потім поперек. Із майонезу і ікринок зробіть очі і точки на крильях.
    Прикрасьте листочками петрушки.




    Сирні палички з кунжутом

    Інгредієнти:

    75 г м'якого вершкового масла;
    120 г борошна;
    1 яйце;
    15 мл. молока;
    80 г твердого сиру; кунжут;

    Приготування:
    Сир натираємо на грубій тертці. Яйце збиваємо вилкою, вливаємо молоко та додаємо масло, перемішуємо. Всипаємо борошно, перемішуємо, додаємо сир і легкими рухами замішуємо тісто.
    Загортаємо тісто харчовою плівкою та ставимо в холодильник на 30 хвилин.

     Духовку розігріваємо до 200 гр.

    Стільницю присипаємо борошном, розкачуємо тісто в пласт товщиною 5 мм. і ріжемо полосками. Палички викладаємо на деко застелене пергаментним папером, верх посипаємо кунжутом, і ставимо в духовку на 20 хвилин.

    Курячі пальчики - "СМАКОТА"

[Image]
Інгредієнти:
  • куряче філе- 2 шт.
  • панірувальні сухарі 6 ст. лож.
  • сіль, перець для приправляння
  • 2 ч. лож. приправи до курки
  • 2 ст. лож. кунжуту
  • олія для смаження
Курячу грудинку порізати полосками ( такої товщини, як вам подобається). Посолити, поперчити до смаку.


Робимо паніровку:
Беремо панірувальні сухарі, приправу до курки ( можна будь-які інші приправи на ваш смак), кунжут - все у таких пропорціях, які подані вище.
І все добре перемішуємо!
Мокаємо в цю паніровку наші курячі полосочки і обжарюємо!




Млинці з сьомгою

Млинці з сьомгою

Яких тільки не існує начинок для млинців! І солодкі, і сирні, і м'ясні, й овочеві... Таке поєднання смаків навряд чи залишить когось байдужим. Тонкі, ніжні, трохи солонуваті - такі млинці з сьомгою підійдуть в якості закуски і для святкового столу, наприклад, на Масляну, і для пригощання у звичайний будній день.

Інгредієнти:

для млинців :

  • 2 склянки молока,
  • 2 яйця,
  • 2 склянки борошна,
  • 1 ст. ложка цукру,
  • 2 ст. ложки олії,
  • 1 ч. ложка вершкового масла,
  • щіпка солі,

для начинки:- 200 г малосольної сьомги, 200 г вершкового сиру, пучок зелені.

Приготування:
Яйця, сіль і цукор перемішай до однорідності вінчиком або виделкою.
Влий до яєць частину молока і перемішай. Помішуючи, додай просіяне борошно, потім влий залишки молока, половину олії і перемішай до однорідності.
Тісто по консистенції має вийти рідким.
Залиш тісто постояти 15 хв.
Випікай млинці на розігрітій сковороді, змащеній олією, з двох боків до рум'яності. Після того як знімеш млинці зі сковороди, змасти кожен вершковим маслом.
Приготуй начинку для млинців.
Сьомгу наріж тонкими скибочками. Подрібни зелень.
Кожен млинець змасти вершковим сиром.
Зверху виклади скибочки сьомги і посип зеленню.
Скрути млинці з сьомгою в тугі рулетики.
Можна подавати млинці з сьомгою гарячими, а можна холодними.
Поклади остиглі млинці з сьомгою в один ряд на блюді, накрий харчовою плівкою і постав у холодильник на 2 год.
Перед подачею розріж млинці з сьомгою поперек на 2-3 частини і прикрась зеленню.
Смачного!