вівторок, 26 лютого 2019 р.

історичний екскурс «Зродились ми великої години»


90 років тому 16 галичан і 14 наддніпрянців створили ОУН. У найважчі часи патріоти,  люди твердої волі зібрались із вірою, що Україна була, є і буде. Люди об’єднались у непростих умовах і це дало велику віру, що наша країна має відродитись.  
Нині, з висоти майже столітньої давнини, ми згадуємо про чин цієї організації, члени якої вкрили себе героїчною славою і в наш день є отими національно творчими моральними авторитетами української нації.

 З нагоди 90-річчя створення ОУН та року ОУН на Тернопільщині бібліотекарі центральної дитячої бібліотеки провели історичний екскурс «Зродились ми великої години»  для школярів 7-А класу Тернопільської ТСШ №7. 
Що то був за час і люди, які зуміли в таких надто несприятливих для українства часах сформувати одну із найсильніших організаційних потуг світу, що могла впродовж десятиліть змагатися з найбільш деспотичними режимами ХХ століття?  - про це сьогодні школярі 7-А класу Тернопільської ТСШ №7 дізнались у в бібліотеці.
На початку переглянули виставку- міркування «Нам пора для України жить».
 Мультимедійна презентація «Пам'ятаємо вас, герої!», яку підготували бібліотекарі, - допомогла учням краще зрозуміти тему. 
Перегляд відео ролика «Марш нової української армії» (гімн ОУН), і «Чуєш, сурми грають» / гімн юних націоналістів/ дали можливість усім присутнім налаштуватись на патріотичну хвилю.
Далі була репрезентація книги історика, дослідника, публіциста Святослава Липовецького «Організація українських націоналістів (бандерівці): фрагменти діяльності та боротьби». Репрезентував книгу сам автор, який був гостем бібліотеки.
У бібліотеці плануємо ознайомити наших читачів і з новою книгою С. Липовецького "Бандерівці. 200 історій з ХХ століття".





Немає коментарів:

Дописати коментар