вівторок, 19 лютого 2019 р.

Історичні паралелі "Герої Крут та Майдану"

     20 лютого в Україні є днем річниці найстрашніших днів Майдану. Це день вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. Він навіки увійшов в історію України як день кровопролиття, день, коли у столиці країни в центрі Європи було застосовано вогнепальну зброю проти мирного населення, яке вимагало змін. Цей день став останнім у житті близько сотні українців, які віддали своє життя за нове майбутнє для своєї країни. 
   З нагоди вшану
вання пам"яті героїв Небесної Сотні в Центральній дитячій бібліотеці пройшов захід - історичні паралелі "Герої Крут та Майдану", який  символічно об"єднав українську героїку протягом століття.
     Учні 8-А класу ЗОШ № 16 переглянули інсталяцію "Героям Слава!", мультимедійну презентацію "Українська героїка 2013-2014рр", підготовлених бібліотекарями.
Юні читачі з великим захопленням слухали розповідь директора музею історії ТНЕУ Віталія Михайлиці про українську героїку через століття.

    На заході виступив гурт "D-FORCE",в складі якого ветеран ОЗСП "АЗОВ" Влад Ліхачов та тридцятник Тернопільської обласної політичної організації політичної партії НАЦІОНАЛЬНИЙ КОРПУС Михайло Микусь.

   



    Як підсумок зустрічі прозвучав заклик не забувати тих, хто віддав своє життя за рідний край, адже пам’ять про них - це наш обов’язок.
     Герої Крут, як і Герої Небесної Сотні, – це, перш за все, герої духу. Їх об’єднало прагнення правди – як природного єднання істини та справедливості, правди, яка би була основою державного, суспільного, особистого життя. 

1 коментар: