пʼятниця, 23 серпня 2024 р.

Патріотичний гравікон «Прапор нашої країни має колір жовто- синій»

 

У зв’язку із збройною агресією росії проти України, відзначення Дня Незалежності набуває особливого значення, далі це стає актом опору та відданості української нації її незалежності та суверенітету.
В День Державного Прапора та переддень величного свята для всіх українців – день Незалежності – Центральна дитяча бібліотека провела патріотичний гравікон «Прапор нашої країни має колір жовто- синій», що поєднав в собі декілька форм.
Для дітей, бібліотекар провела патріотичну бесіду «Що для нас є Незалежність», в якій познайомила дітей з історією становлення молодої держави та її символів.
Інформаційно-розважальна програма, яка включала в себе вікторини та конкурси на найкращі знання про свою Батьківщину. Діти, працюючи в командах, розгадували ребуси та знаходили відповіді на найскладніші питання.
Згодом всі учасники поринули у творчу атмосферу та творили яскраві жовто-блакитні браслети з атласної стрічки. Патріотичний браслет стане не тільки гарною та стильною прикрасою, а й символом любові до України.
Прагнення людської душі наголосити на своєму походженні особливо виражається зараз у наш час, тому такий патріотичний аксесуар допоможе виразити свої почуття до нашої Батьківщини.
Шануймо нашу незалежність разом!!!

четвер, 15 серпня 2024 р.

Майстер -клас з малювання "Родзинка мого міста"

 Сьогодні для тернополян подвійне свято - Свято Успіння Пресвятої Богородиці та день міста.

🏫
Тернопіль оспіваний та описаний в багатьох творах та оспіваний в піснях. 🎼🎼🎼🎼
Ми продовжили цю чудову традицію. Бібліотекар розповіла дітям історію нашого міста та традиції сьогоднішнього свята. Тернопільська художниця Олена Стручок провела майстер -клас 🎨🎨🎨🎨 з малювання "Родзинка мого міста" - на якому малювали одну з найвідоміших культурних та історичних пам’яток Тернополя– Надставну церкву.⛪️⛪️
Надзвичайно приємно, що ці малюнки прикрасили вікна нашої бібліотека.
💖💖💖Щиро вдячні усім, хто сьогодні до нас доєднався.
У цей світлий день, ми бажаємо вам щастя, здоров'я, миру та душевного спокою. Нехай Матір Божа оберігає 🙏🙏🙏 та захищає усі українські сім'ї.🇺🇦






вівторок, 13 серпня 2024 р.

Краєзнавчий фото -квест "Скарбами Тернопільського краю"

Напередодні Дня міста, працівники центральної дитячої бібліотеки, спільно з нашими соціальними партнерами Тернопільський обласний краєзнавчий музей, для наших читачів, організували та провели краєзнавчий фото -квест "Скарбами Тернопільського краю".

👣
👓 Працівники музею провели пізнавальну та цікаву екскурсію.🐾 усіма відділами музею.
А також підготували завдання та вікторини і провели для дітей надвичайний фото-квест. 🎓⏳Діти відгадували кросворди, головоломки, шукали загадувані експонати. Було весело та цікаво, а на завершення - солодкі смаколики.









понеділок, 5 серпня 2024 р.


 Український рід прекрасний духовністю. З найдавніших часів наші пращури відбирали найцінніші надбання, збагачуючи їх, і бережливо передавали з покоління до покоління.

Презентуючи народні традиції та навчаючи дітей шанувати їх, в дитячій бібліотеці напередодні свята Яблучного Спаса 5 серпня відбулося Народознавче свято:
«Прийшов Спас – пішло літо від нас», на свято зібралися наші постійні та нові читачі.
Бібліотекар розповіла дітям про те, що Спаса відзначають тричі. Перший Спас – це Свято радості, плодоносності, природи, який називається Маковія.
Другий Спас – Яблучний - одне з найбільших хліборобських свят. Його називають також Святом врожаю.
Третій Спас – Горіховий,
За традицією, у бібліотеці був накритий святковий стіл дарами, які нам в цей час дарує природа: паляниці з маком, плоди садів та городів.
На звершення ми провели майстер-клас з виготовлення чудового декору для святкового кошика, який підготувала та провела талановита майстриня Наталя Чикірда. Пані Наталя, вміє не лише творити, а й надихати дітей. Завдяки її вмілим настановам діти легко впоралися з нелегкими завданнями.