середу, 28 травня 2014 р.

Світ гармонії Шрі Чинмоя

 

Я такий щасливий, бо посміхаюся з любов'ю до світу.
Шрі Чинмой
 
 
Нещодавно в Центральній дитячій бібліотеці відкрилась виставка картин Шрі Чинмоя -  неабиякого художника не тільки за кількістю створених ним робіт (250 тисяч полотен), але й за глибиною свідомості, проявленої у цих картинах. Шрі Чинмой - художник відкритого серця. Мистецтво "Джарна-Кала" - це мистецтво саморозкриття.
 Поєднання фарб і ліній є продовженням свідомості автора. У цих абстрактних картинах хтось побачить прекрасні квіти і дерева, а хтось - хвилясті води, рухомі фігурки, предмети, ще хтось - яскраві спалахи та потоки світла. І кожен буде правий адже мистецтво Шрі Чинмоя пробуджує уяву, свободу, натхнення, фантазію.
 Здається, що картини дуже прості за своїм виконанням. Однак, щоб їх зрозуміти , потрібне споглядальне, глибоке, мовчазне занурення у них. Картини Шрі Чинмоя написані мовою серця, тому вони не доступні для розуміння розумом. А мистецтво "Джарна-Кала" - це мистецтво, яке розкриває в людині її власне джерело спокою, радості, світла та динамізму.
По це та ще багато цікавого про  Шрі Чинмоя як філософа, поета, композитора та музиканта, що грав на більш як сотні інструментів, розповіли послідовниці  його вчення: гостя з Києва  Валентина Ясіна та  Ольга Піщикова з Черкас. Учні 5-х - 7-х класів школи -колегіуму ім. Йосипа Сліпого не лише переглянули виставку, відеоролики про творчість Шрі Чинмоя а й прийняли участь у імпровізованих сценках.
 
 
Офіційний сайт Шрі Чинмоя: http://www.srichinmoy.org/ruski/














 
 
Арт-терапія для молодших школярів за творчістю
Шрі Чинмоя.
 
Учні 3-В ЗОШ№16
 


 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар