Щорічно 11 липня відзначається Всесвітній день шоколаду. Ідея створення цього свята належить французам – великим любителям шоколаду. Саме у Франції вперше пройшли масові урочистості, присвячені шоколаду. Поступово це молоде свято яке з’явилося в 1995р, завоювало велику популярність і в інших країнах Європи, таких як Німеччина, Італія і Швейцарії, в тому числі і в Україні. Загальноприйнята назва свята на англійській мові – World Chocolate Day. Поряд з Всесвітнім днем шоколаду відзначаються інші свята, присвячені цим ласощам. Наприклад, у США щороку святкують цілих 2 загальнонаціональних «шоколадних дні» - 7 липня і
28 жовтня.
28 жовтня.
Шоколад, відомий людству вже майже три тисячі років, продовжує завойовувати серця людей. Мабуть, не існує більш «інтернаціональних» ласощів, які користуються великою популярністю у дітей і дорослих в самих різних куточках планети. Чудові властивості плодів і насіння какао вперше відкрило
плем'я ольмеків, які були засновниками найдавнішої цивілізації в Центральній Америці. Вони обсмажували какао-боби і додавали до них воду, приправляючи холодний напій перцем чилі і гвоздикою. Існує думка, що племена південноамериканських індіанців використовували какао-боби для рахунку, а також застосовували їх в якості грошового еквівалента. В Європу шоколад потрапив на початку XVI століття. Він довгий час залишався дорогим продуктом, який могли дозволити собі лише аристократи й заможні городяни. Основним постачальником шоколаду в ті часи була Іспанія, яка містила величезні плантації какао в своїх численних колоніях. Аж до XIX сторіччя шоколад вживали виключно в рідкому вигляді. У 1819 році швейцарцю Франсуа Луї Кайе вперше вдалося отримати какао-масло, яке могло надати шоколаду тверду форму. Це відкриття сприяло поширенню шоколадного виробництва по всій Європі і іншим країнам світу. Сьогодні шоколад - одне з найулюбленіших ласощів мільйонів людей по всій земній кулі. Вчені довели, що деякі сорти шоколаду здатні забезпечити нормальну роботу серцево-судинної системи. Какао істотно зменшує ризик появи злоякісних новоутворень, сінної лихоманки, а також зміцнює імунітет людини. Крім того, гіркий шоколад впливає на вироблення ендорфінів, особливих гормонів, які піднімають настрій.
Горячий шоколад: - молоко:-30мл; вершки:-50 мл; шоколад:-50 г.
плем'я ольмеків, які були засновниками найдавнішої цивілізації в Центральній Америці. Вони обсмажували какао-боби і додавали до них воду, приправляючи холодний напій перцем чилі і гвоздикою. Існує думка, що племена південноамериканських індіанців використовували какао-боби для рахунку, а також застосовували їх в якості грошового еквівалента. В Європу шоколад потрапив на початку XVI століття. Він довгий час залишався дорогим продуктом, який могли дозволити собі лише аристократи й заможні городяни. Основним постачальником шоколаду в ті часи була Іспанія, яка містила величезні плантації какао в своїх численних колоніях. Аж до XIX сторіччя шоколад вживали виключно в рідкому вигляді. У 1819 році швейцарцю Франсуа Луї Кайе вперше вдалося отримати какао-масло, яке могло надати шоколаду тверду форму. Це відкриття сприяло поширенню шоколадного виробництва по всій Європі і іншим країнам світу. Сьогодні шоколад - одне з найулюбленіших ласощів мільйонів людей по всій земній кулі. Вчені довели, що деякі сорти шоколаду здатні забезпечити нормальну роботу серцево-судинної системи. Какао істотно зменшує ризик появи злоякісних новоутворень, сінної лихоманки, а також зміцнює імунітет людини. Крім того, гіркий шоколад впливає на вироблення ендорфінів, особливих гормонів, які піднімають настрій.
Горячий шоколад: - молоко:-30мл; вершки:-50 мл; шоколад:-50 г.
Немає коментарів:
Дописати коментар