пʼятницю, 8 грудня 2017 р.

Тиждень права у бібліотеці.


8 грудня  у рамках Тижня правових знань Центральна дитяча бібліотека провела правознаву бесіду "Насильство в сім"ї".
 Жертвою домашнього насильства може стати будь-хто: жінка, яку постійно лає і б'є її чоловік, дівчинка-підліток, що страждає від сексуальних переслідувань свого вітчима, хлопчик, якого лупцює мати-алкоголічка, старенька бабуся, що її ненавидять власні діти. 
Закон розрізняє чотири види домашнього насильства: 
• фізичне; 
• психологічне; 
• економічне; 
• сексуальне. 
Саме про це вела розмову з  десятикласниками ЗОШ №7 запрошена працівник юстиції Тернопільського територіального управління області, головний спеціаліст Атаманчук Неля Михайлівна.
  
                                          https://www.youtube.com/watch?v=WO1oCPuXiZY
Присутні   переглянули документальні фільми  про права людини та правозахисну діяльність в Україні.  
https://youtu.be/kUBa5CksYgs
До спілкування долучилася  Ігнатова Олеся Олегівна, практичний психолог ЗОШ №7, а в минулому провідний спеціаліст Тернопільського Обласного центру соціальних служб для сім"ї, дітей та
 молоді. 

Школярі ознайомилися з виставкою  - порадою "Домашнє насильство. Як себе захистити",організованою на відділі обслуговування учнів 5-9 кл.

Варто пам'ятати народну мудрість: "Хто сам себе береже, того й лихо оминає". Тож у разі потреби не треба заплющувати очі на реальні факти і вмовляти себе не звертати уваги на насильство. Не вагаючись телефонуйте на номер "102" і вимагайте термінового втручання! 

Немає коментарів:

Дописати коментар