пʼятницю, 29 березня 2019 р.

мистецький вечір-портрет "Володимир Івасюк - митець, який надто любив Україну"

До 70-річчя від дня народження легенди української пісні, композитора, поета, виконавця Володимира Івасюка відбувся в бібліотеці мистецький вечір-портрет "Володимир Івасюк - митець, який надто любив Україну". 
Володимир Івасюк належить до людей, яких можна назвати перлинами української духовності. Автор понад 100 пісень і романсів, частина з яких стала шлягерами української естради.

В бібліотеці ми підготували книжково-ілюстративну виставку "Володимир Івасюк. Життя - як пісня", на якій представлені книги, у яких композитор постає в спогадах рідних, друзів, вчителів, в наукових досліджденнях, а головне - у своїх найкращих творах.
З презентацією фотосвітлин "Миттєвості "Червоної рути" виступив журналіст Роман Островський (м. Копичинці).

Два роки тому Роман Карлович створив виставку власних світлин "Червона рута: від Донецька до Верховини" і показав її майже у 20 містах України, в тому числі в зоні АТО. Сьогодні присутнім він представив фотовиставку "Миттєвості "Червоної рути", яка стартувала в Кіцмані Чернівецької області - рідного міста людини-легенди. 
Роман Островський відкрив учасникам заходу невідомі факти із життя Володимира Івасюка.

Родзинкою заходу стала літературно-мистецька програма "У полоні пісень Володимира Івасюка," підготовлена студентами факультету мистецтв ТНПУ. Творчі керівники: доценти кафедри музикознавства та методики музичного мистецтва Л.Д. Ороновська, Н.В. Палій, Я. В. Топорівська.








На завершення мистецького вечора усі присутні прийняли участь  у пісенному флешмобі за славетною піснею Володимира івасюка "Червона рута."


Гостями бібліотеки вперше були студенти кооперативного торговельно-економічного коледжу.

Пісні Володимира Івасюка живуть і будуть жити в серцях українців. Бо такі, як івасюк приходять у світ дуже рідко, і ми маємо пишатися тим, що він був серед нас на нашій рідній землі!.

Немає коментарів:

Дописати коментар