середу, 8 листопада 2023 р.

XR-виставка «Справжні причини війни, або як працює російська пропаганда».


 






Новий інструмент протидії пропаганді з XR-технологією представлено в Тернопільській центральній дитячій бібліотеці.

❗“Справжні причини війни, або як працює російська пропаганда”. Запрошуємо тернополян відвідати виставку з використанням ✨штучного інтелекту. Ми приєднались до національного марафону протидії пропаганді і отримали плакати.
Додаток👍 edAR, що робить AR-технології доступними для освітян та громадських активістів, розробили 👊ГО “Європейський Інститут Чорнобиля” у партнерстві з
ініціативою 🤝“НотаЄнота” в рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки 🇪🇺Європейського Союзу.
❗Завдяки додатку edAR всі переваги 3D, AR та VR-досвіду будуть доступні глядачам без спеціальної техніки.
Ця виставка у форматі доданої реальності допоможе пояснити дітям та дорослим зрозуміти, як росія атакує в інформаційному просторі, як розвивати стійкість до ворожих впливів. Виставка поєднує звичний формат постерів з новітніми технологіями - 3D моделями, аудіо, відео, VR-порталами, оживаючими фотокартками. XR-виставка докладно пояснює, як побудована система російської пропаганди, розкриває головні прийоми та методи, розвінчує відомі фейки та маніпуляції, що роками працюють проти України.
Команда EDARспільно з НотаЄнота та за підтримки ICAР Єднання розробили XR-виставку «Справжні причини війни, або як працює російська пропаганда».
XR-виставка докладно пояснює, як побудована система російської пропаганди, розвінчує відомі фейки та маніпуляції, що роками працюють проти України, і головне - показує, до чого це може привести на прикладах війни.
Виставка поєднує знайомий всім формат постерів з новітніми технологіями. Унікальні плакати виставки були створені з використанням штучного інтелекту, шляхом аналізу великого масиву даних на задану тему.
При наведенні смартфона на плакат мобільний додаток edAR активує та «оживляє» плакати. Глядач побачить 3D моделі, аудіо, відео та VR-портали, що спонукають його до поглибленого дослідження, занурення у тему та кращого запам’ятовування даних та фактів.
Цей новий інструмент протидії пропаганді з XR-технологією буде представлено в 5000 шкіл та громадських інституцій в Україні та ще 20 країнах.
Виставка в бібліотеці діє до 25 листопада.

Усі реа

Немає коментарів:

Дописати коментар