четвер, 4 квітня 2013 р.

АНОНС!

13 квітня в ЦДБ у рамках тижня дитячого читання
відбудеться презентація книг
від "Видавництва Старого Лева"
"Мама по скайпу"
Мар'яни Савки (упорядник)

 Ця книга піднімає дражливу і неоднозначну тему соціального сирітства як наслідку трудової міграції і, в ширшому розумінні, комунікаційної прірви між батьками та діть­ми. Оповідання мало кого залишать байдужим, тому що вони написані чесно. Більшість авторів є батьками і знають, що це таке – бути далеко від своєї дитини. Книга нікого не поверне з-за кордону. Однак вона починає озвучувати для суспільства цю гостру проблему. А говорити – значить шукати шляхи її вирішення.
Гроші не пахнуть
Сергій Гридін
(Уривок)
Микола пам`ятав маму зовсім іншою. В ті далекі для нього часи (років із сім тому) його мама працювала у бухгалтерії лікарні, поверталася додому, овіяна легким запахом медикаментів, але завжди усміхнена і якась ніби невагома. Маленький Миколка з нетерпінням очікував рідну і справді дорогу людину біля вікна дитсадківської групи або біг назустріч асфальтовою доріжкою, ризикуючи вкотре розбити коліна. Він притискався до ніг матусі, обіймав їх, ніби намагаючись стати з нею єдиним цілим, і тоді в маленькому сердечку оселявся спокій і не треба було хвилюватись, що тебе сьогодні забудуть забрати із садочка. Погладить мама ніжно по голівці, проведе шорсткою рукою по щоці - і світ здається ліпшим, ніж він є насправді.
Тепер усе змінилося. маму скоротили на роботі, дедалі рідше видно було усмішку на її устах і дедалі частіше лунали сердиті нотки в її голосі. Про те, щоб хтось приголубив, Миколка міг тільки мріяти. А як іноді того хотілося! Аж до дрижаків по тілу! Аж до судом у щелепі!
Одного разу, десь у третьому класі, малий Мороз прокинувся песеред ночі від страшного сну...
Читати далі в книзі "Мама по скайпу" від "Видавництва Старого Лева".

та
"Як не заблукати в павутині"
Тетяни Щербаченко



Дитина й Інтернет сьогодні нероздільні. Однак у Всесвітній Павутині стільки пасток і небезпек! Дитячі психологи довели, що раннє й неусвідомлене користування Інтернет-ресурсами призупиняє розвиток самостійного мислення дитини. Щоб цього не сталося, батьки і діти повинні озброїтися правильними знаннями!
Як зробити з Інтернету друга-порадника, а не пожирача часу? Книжка «Як не заблукати в Павутині» доступно, переконливо й мотивовано розкриває широкі можливості Всесвітньої Павутини.
Як не заблукати в Павутині (буктрейлер)

Немає коментарів:

Дописати коментар