пʼятницю, 20 березня 2015 р.

Міжнародний день щастя

У 2012 році ООН проголосила 20 березня  Міжнародним Днем Щастя з метою підтримати ідею про те, що прагнення до щастя є почуттям, що об"єднує  всіх людей планети.
Дата святкування була обрана не випадково. 20 березня — День весняного сонцестояння, коли день дорiвнює ночi і сонце свiтить однакову кiлькiсть часу практично на всiй територiї земної кулi. Таким чином, цей день символiзує рiвне право на щастя кожного мешканця Землi.
Цікаво, що ініціатива заснування Міжнародного Дня Щастя надійшла з невеликої країни - Бутану. Ця країна давно проголосила щастя основною метою державної політики. Бутан є єдиною у світі країною, яка розробила  і до сьогоднішнього дня керується концепцією Валового національного щастя (ВНС) - це міра якості життя, що спирається в першу чергу на духовні й психологічні, а не матеріальні цінності.

З цієї нагоди 19 березня в Центральній дитячій бібліотеці  по вулиці Миру 4а  відкрилася фото - виставка "Я щасливий, бо посміхаюсь з любов"ю до світу".  Кожне фото супроводжується висловами із книги всесвітньо відомого філософа, письменника, гуманіста  Шрі Чинмоя  "Скарбниця Щастя". Учні 4-А класу Школи-колегіуму ім.Й.Сліпого мали змогу переглянути виставку та ознайомитися з творчістю  письменниці, журналістки Валентини Семеняк, яка презентувала свою нову казку "Хто загубив усмішку".

Працівники бібліотеки разом із школярами організували та  провели флешмоб "Щастя - це мир!" , фото з якого будуть передані бійцям АТО.





Немає коментарів:

Дописати коментар