четвер, 1 жовтня 2015 р.

Бібліофест - V

        

" Бібліофест - V "
 

 Упродовж трьох днів - 28-30 вересня - у Тернополі відбувалося літературне свято, приурочене до Всеукраїнського дня бібліотек -  "Бібліофест - V". Цьогоріч фестиваль проходив під девізом
"До Європи - з книгою". 






        У рамках "Бібліофесту" у Центральній  дитячій бібліотеці проходило рандеву з книгою "Читайте з нами українське"/  презентація  нової книги  львівської письменниці Наталки Малетич "Щоденник Ельфа"для учнів 3-А класу ТЗОШ №16 ім.В.Левицького та книги "Лук нічної громовиці" письменника зі Зборова Романа Росіцького  для учнів 7-Б класу Тернопільської комунальної загальноосвітньої школи-економічний ліцей №9 ім.І.Блажкевич. 









          У другий день фестивалю  бібліотека презентувала молодшим школярам свій  новостворений і зовсім неординарний «Фейс- артбук».






У чому ж його незвичність?! Бібліотекарі вирішили поєднати те, що найбільше люблять діти.  А саме  - солодощі і таємниці. Артбук,  який має назву «Казки Європи»,   є першою ластівкою нового проекту бібліотеки «Смачне читання». Велику допомогу у створенні артбуку надали: "Майстерня карамелі" (директор Івасечко Олександра) та тернопільська мисткиня  Тетяна Кухарська. Своєрідність  артбуку полягає у тому, що знаючи персонажів казки, діти зможуть проявити творчу уяву і створити власну казку або рольову гру. 
Він допоможе юним читачам пізнати не лише персонажів літературних казок, а й запам"ятати авторів та країни, звідки походять ці казки. А у цьому допоможе гномик Чарлі, який у книзі тримає сховану у вигляді пазлів карту Європи. Діти повинні за літературними персонажами визначити країни і скласти цю карту.
     




Маленьких читачів пригощала солодкими подарунками директор  "Майстерні карамелі" Олександра Івасечко.
 
    Центральна дитяча бібліотека також  нагородила  переможців конкурсу "Найкращих читач ЦДБ - 2015" цінними подарунками від спонсора ТОВ "Тернопільбуд".
 
Найкращими читачами  цього року стали:
 
 Стусь Олександр  4-Б кл. 
 Протасевич Данило  3-Б кл. 
  Стасишин Аліна 6-Б ТЗОШ№16;
 
Кобринович Софія 6-Б кл.ТСЗОШ №7;
Чипурій Юлія 6-А. Школа - колегіум Йосипа Сліпого;





Студенти 3 курсу Тернопільського економічного коледжу прийняли участь у літературній кав"ярні, де ознайомилися з книгами сучасних українських авторів: Надійки Гербіш; Юрія Винничука та  Наталії Гурницької на тему: "Мелодія кави" та у майстер-класі від бібліотеки  "Кавові фантазії".





З великим захопленням сприйняли молодші школярі  презентацію поштових марок  2014-2015 рр. "Дитяча книга Європи", "Дитячі іграшки Європи" за участю голови Тернопільської організації філателістів, почесного філателіста АсФУ, кавалера ордена Б.Хмельницького Матвєєва В.К., голови Тернопільської асоціації Нобелівських студій, відомого філателіста Ковалькова І.С та представника Укрпошти Матвіїшин Тетяни.




Завершився п"ятий бібліотечний фестиваль в Центральній дитячій бібліотеці майстер-класом для дітей 6-7 років від студії пісочної анімації сімейного клубу "Промінчики" (керівник Іменнова Т.Г.)














Немає коментарів:

Дописати коментар