вівторок, 22 січня 2019 р.

урок історії "Величний акт Єднання. 100-річчя акту Злуки ЗУНР та УНР

 Було проголошено обєднання Західної і Східної України в єдину соборну державу - 22 січня 1919 року.
  Ця дата є важливим прикладом примирення і єднаня для нащадків. Сьогодні ми відчули ціну соборності, адже вперше за існування незалежності України вона під загрозою. Саме зна соборність та суверенність віддають життя кращі чоловіки країни. Сьогодні ідея соборності українських земель як ніколи актуальна. Ми маємо нагоду продемонструвати нашу справжню любов до рідної країни, ставши на її захист...     Віримо, що теротиріальна цілісність України, скріплена кров"ю мільйонів незламних борців в минулому і героїв, які сьогодні обороняють державу, навіки залишатиметься непорушною. Ми маємо розуміти, що лише в єдності дій та соборності душ ми можемо досягти величної мети - побудови економічно й духовно багатої вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. 
До 100-річчя Акту Злуки в центральній дитячій бібліотеці відбувся урок історії "Величний акт Єднання." Учні 9-х класів ТНВК школи-колегіум ім.Йосифа Сліпого переглянули виставку - міркування "Моя єдина Україна." Читачі переглянули відео - фільми, прийняли участь у вікторині "Що ти знаєш про Соборність." На захід була запрошена головний спеціаліст відділу систематизації законодавства правової роботи та правової освіти головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Атаманчук Неля Михайліва.

 Яка ознайомила присутніх з історичними фактами про події далекого 1919року. Учні активно прийняли участь у вікторині по даній темі та флешмобі "Моя єдина і неподільна наша Україна." Школярі по черзі у вигляді ланцужка склали слово СОБОРНІСТЬ і прочитавши до кожної букви уривок з вірша.
 На завершення учні з відкритим серцем, з вірою в мирне щасливе майбутнє держави та гідне життя зрозуміли, що розум, воля і любов до рідного краю згуртовує всіх для здійснення весокої мети,а саме процвітання демократичної  і могутньої України, запоруки щасливого життя її достойного народу. 
                                             
Бажаємо  МИРУ!


Немає коментарів:

Дописати коментар