середу, 30 січня 2019 р.

Літературно - різдвяне мереживо за книгою "Різдво через Збруч"

Усім любителям святочних книжок.  30 січня у Ценральній дитячій бібліотеці відбулася  презентація книги оповідань «Різдво через Збруч»,упорядник Лора Підгірна,яка побачила світ наприкінці 2018 року. До авторського складу книги увійшло 7 українських письменників, серед яких троє кам’янчан: Андрій Павловський, Лора Підгірна, Віоліна Ситнік, двоє тернополян (Олег Вітвіцький , Софія Пасічник), письменниця зі Львова  Ольга Дергачова та Наталка Михно (Теребовля). У книзі представлені особливі історії письменників (як уже відомих українським читачам, так і дебютантів), що, власне, мешкають по обидва боки Збруча.

 «Різдвяна пора – завжди особлива. Це час, коли кожен по-своєму шукає, подібно до біблійних мудреців, особливу яскраву зорю, що здатна зігріти душу і вказати шлях до затишку, злагоди і вмиротворення. Часи змінюються, а от прагнення вільно жити у мирі, любові і з чистою совістю – незмінне… Як, попри тривалі образи, подарувати хворій близькій людині зимове свято у липні? Чи можливо за короткий час на самоті переосмислити минуле і зустріти свято з оновленим світобаченням? Чи правда, що дітям дано бачити більше і що уявні друзі іноді не такі вже й уявні? Якими стравами здавна зустрічають свято на заході нашої держави? Все це і навіть більше знаходиться на сторінках збірки – йдеться у анотації до книги.

 На свято завітали гості:- письменниця, журналістка, сценаристка, поетеса, авторка проекту "Літературний туризм" Лора Підгірна - лауреат міжнародного конкурсу "Коронація слова - 2017" за роман "Омбре. Над темрявою і світлом", та молода письменниця, поетеса, нове ім"я в літературі Тернопілля, дебютантка Софія Пасічник.  Також  на презентацію збірки були запрошені учні 8-го Б класу ЗОШ №7, працівники міських та шкільних бібліотек м.Тернополя. 
Різдво - це  Дідух, смаколики і коляда. Музичним оформленням заходу стали  різдвяні колядки та щедрівки  у виконанні, викладача класу скрипки Острівецької музичної школи Надії Феськів. 
Свято завершилось колективним виконанням колядки "Нова радість стала"  та  пригощанням усіх присутніх різдвяними смаколиками. 




Бібліотекарі ж  отримали в подарунок книгу з автографами авторів. 


Немає коментарів:

Дописати коментар