вівторок, 18 лютого 2020 р.

Всесвітня тиха акція "Ангели пам"яті". ...

Згідно Указу Президента України № 69/2015  «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» в нашій країні встановлено особливий пам’ятний день - День Героїв Небесної Сотні, який відзначається щорічно 20-го лютого. 
  До річниці кривавих подій на Майдані у Центральній дитячій бібліотеці, було проведено годину пам"яті 
"Небесна Сотня у вирій полетіла". 
Всеукраїнська тиха акція "Ангели пам"яті" вже шостий рік стартує в Україні, долучилося багато міст, у тому числі і закордонні, а в Тернополі традиційно її організовує Тернопільський осередок ГО «Асоціація жінок України "Дія". Закликає зробити "Ангела пам"яті" своїми руками і вшанувати Героїв Небесної Сотні.

В цей особливий день у заході взяли участь учні 5-Г класу Тернопільського навчально - виховного комплексу ЗОШ № 9 I-III ст. економічного ліцею  ім. іванни Блажкевич, класний керівник  Оксана Мирославівна та тернопільська письменниця, журналістка, поетка, громадська діячка, просвітянка Леся Любарська.   
Бібліотекар читального залу Надія Качуровська, розповіла учням про історію Майдану. Затамувавши подих, школярі дивилися відео: -"Серце плакало"на слова Сергія Сірого і музику Сергія Степаніва, а також перглянули презентацію "Зима, що нас змінила" та відеокліп Лесі Любарської "Плаче свічка" муз. Юрій Футуйма, слова поетеси.  Під час заходу прозвучали поезії, присвячені  подіям  на Євромайдані і Героям Небесної Сотні. 

Школярі з цікавістю ознайомились з оглядом літературипо даній темі. Бібліотекар  Віолетта Намисняк репрезентувала юним читачам книгу львівської письменниці  Христини Лукащук "Казка про майдан".
На завершення заходу школярі разом з поетесою Лесею Любарською та бібліотекарями  прийняли участь у   майстер - класі по виготовленню паперових голубів  та флешмобі - акції "Ангели пам"яті", яка триває до Дня Героїв Небесної Сотні .




«Ми не маємо права забувати... 



У такі дні ми повинні бути разом! 

Дякуємо, що нас так багато, що пам’ять для нас не порожній звук».

Немає коментарів:

Дописати коментар