четвер, 8 жовтня 2020 р.

"Білі круки-2020"

 Дві українські книжки потрапили до престижного щорічного каталогу книжкових рекомендацій в галузі міжнародної дитячої та юнацької літератури «Білі круки 2020» («White Ravens 2020»). Про це йдеться на сайті Міжнародної молодіжної бібліотеки в Мюнхені (International Youth Library). 

Міжнародний каталог «Білі круки» (The White Ravens) – це перелік 250 найкращих дитячих книжок із понад 40 країн світу. Вперше вийшов 1996 року. Нині вважається одним із ключових орієнтирів у світі дитячої та підліткової літератури і не лише представляє найкращі видання, а й визначає ключові тенденції для видавців, критиків, продавців книжок і, звісно ж, для маленьких читачів та їхніх батьків.

Щороку фахівці обирають найкращі видання з-поміж 9 тисяч книжок, які надходять до Міжнародної Молодіжної Бібліотеки (International Youth Library, IYL) в Мюнхені з усього світу. Слід надіслати  примірники до Мюнхена. Основними критеріями відбору є «універсальність теми та/або виняткові й часто новаторські художні рішення, літературний стиль і дизайн».

2020 рік



 

Книжка-картинка: Галина Малик "Піратський маршрут" (для молодших дітей)











Володимир Арєнєв "Сапієнси" (для підліткового віку)







Нагадаємо, що в 2019 році потрапили до цього каталогу такі українські книги:





Книжка-картинка: Оксана Була "Туконі - мешканець лісу"











Галина Вдовиченко "Сова"

Немає коментарів:

Дописати коментар