пʼятницю, 2 жовтня 2020 р.

Бібліофест - X. "Бібліотека@:час змін-час дій

                         Ювілейний 10-й бібліотечний фестиваль               "Бібліофест"Online проходив 28-30 вересня. 

Розпочався фестиваль вуличним бліц-опитуванням з  відеозйомкою "Book-симпатія-2020." Соціальні партнери заходу Кіношкола "Filmwork shop від Тернопільської Кінокомісії/ керівник Наталія Орищак.

 Книги, що обговорювали діти: - Крістіне Нестлінґер “Маргаритко, моя квітко»; Аяцуджі Кіто «Інша»: Манга про Місакі; Люсі і Стівен Гокінг  - серія книг про «Джоржа»; Анастасія Нікуліна "Сіль для моря або Білий Кит"; Анна Лачина "Фактор кохання" і "Кохання під зіркою Сіріус."

Поради наших читачок Альбіни Пржевальської та Анастасії Щербакової!
Поради наших читачок Софійка Джерж і Юля Волчек!
Поради наших читачок Аліни Люльки і Оксани Романюк!

Бібліошоу-Хобі-драйв "Книжкова капелюшкова історія"/ за книгами  українських та зарубіжних авторів.

В веселому драйві персонаж казкових повістей англійської дитячої письменниці Памели Тревенс  - Мері Попінс, няня-чарівниця, провела час на Книжковому дитячому майданчику (проект "Бібліотека під відкритим небом") щоб розповісти і розпитати дітей про героїв дитячих книг, які ходили у капелюхах. 

Шоу відкрили книжкові герої книги Валентини Семеняк "Бурматійко і Даринка"/ читачі бібліотеки Володя і Катеринка Куліч. Діти розповіли, чому Бурматійка називали Бурматійком і що насправді він є Добросійко.


Наступна книжкова історія була про Поліану -героїню  книжки англійської письменниці Елеонор Портер "Поліана."/читачка бібліотеки Савченко Катерина. Чи вплинула Поліана на місіс Поллі і яку гру навчила дівчинка жителів міста.
"Я - Барвінок, я - Хрещатий,
Йдіть стрічати, величати...".  Мері Попінс запросила до розмови Барвінка - героя книжки українського дитячого письменника  Богдана Чалого/ читач бібліотеки Іван Сушко.
Хто не знає пригоди маленького коротульки в блакитному капелюшку Незнайка? Мері Попінс запропонувала відповісти на запитання за книгою Миколи Носова "Пригоди Незнайка і його друзів"/ читач бібліотеки Олександр Лойко.
Найчарівніша руденька дівчинка - книжкова героїня  австралійської письменниці Люсі Мод Монтгомері "Енн із Зелених Дахів"/ читачка біблоітеки Софія Куліч. Мері Попінс запропонувала гру-акціон "Що любить Енн?



ІГРИ, РУХАНКИ ДЛЯ ДІТЕЙ
Презентація нової книжки Валентини Семеняк "Чапуня." 





Вручення нагороди "Кращий читач - 2020" - Івану Сушку.



VIP-гостя першого дня фестивалю -  львівська молода письменниця Ярина Каторож.

Далі буде.




Немає коментарів:

Дописати коментар