понеділок, 21 лютого 2022 р.

До Міжнародного дня рідної мови...

Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає міжнародний день рідної мови. Це свято досить молоде. Воно запроваджено у листопаді 1999 року тридцятою сесією Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності. Мова – це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячної еволюції кожного етносу. Рідна мова є важливим елементом культурної та національної свідомості людини.

З нагоди Дня рідної мови працівники центральної дитячої бібліотеки підготували для учнів 4-В класу  ТНВК ШЕЛ ім. Іванни Блажкевич цікаву розважально – ігрову програму «Серед океану слів». Діти дізнались про історію виникнення свята, переглянули в медіа –центрі відео ролики «Легенда про мову»,  «Реп про мову» за  книгою «Книга – мандрівка. Україна », а також взяли участь у мовних  іграх: «Одягни слово»; «Продаю жирафа», змагались у швидкості  правильного складання прислів'їв про мову. Не обійшлося і без конкурсу на кращого знавця віршів про мову.

 

                                                             

  

Приємним  сюрпризом для нас, бібліотекарів, у цей святковий день стала  активна участь школярів у  акції «Подаруй бібліотеці книгу», яку організували спільно видавництво «Підручники і посібники» та центральна дитяча з нагоди Дня дарування книг. Акція триватиме до 28 лютого ! Приєднуйтесь!


Немає коментарів:

Дописати коментар