середу, 5 жовтня 2022 р.

Твоя фінансова грамотність/Євроклуб

 Сьогодні, 5 жовтня, - в Центральній дитячій бібліотеці пройшла година під назвою "Твоя фінансова грамотність." Працівниками книгозбірні спільно з  партнерами по проєкту "Дія. Бізнес. Тернопіль" була проведена зустріч з тренерем Олександром Сохацьким, який завітав до читальні.

До бібліотеки були запрошені учні 8-11 класів ТНВК ШЕЛ 9 ім. І.Блажкевич , а також і Тернопільська ЗОШ №16.

Про що розмовляли:

в ЄС рідко трапляються скандали з несподівано зниклим банком, з невиплатами за страховками, з "фінансовими пірамідами" та іншим подібним масовим обманом громадян. 

Просто там громадяни довіряють фінансовим інститутам. А чому? Регулятори постійно виписують мільйонні штрафи, забирають ліцензії і не дозволяють виводити гроші куди не треба. Ми розповіли учням, що набуття Україною статусу кандидата у члени ЄС інтенсифікує роботу Фонду над впровадженням європейських стандартів гарантування вкладів.

Учні дізналися про: - важливість фінансової грамотності для молоді, як будувати свій бюджет, що потрібно знати юному підприємцю, про інвестиції, роботу банків і кредит, де можна пройти тренінги в м. Тернополі по заданій темі. Сюрпризом для нас виявилося відвідування нашого тренінгу директором Тернопільської міської централізованої бібліотечної системи (ЦБС) Оксана Лехіцька і представника Тернопільської міської ради Людмила Бойко.

Щиро дякуємо їм за підтримку нашого проєкту і вручили їм сувенірні подарунки. Приймаємо Вас до нашого Євроклубу.

Немає коментарів:

Дописати коментар