понеділок, 30 вересня 2024 р.

Бібліомандрівка "Найкращі бібліотеки Європи"

 

❤️30 вересня — найчитальніший день року, адже у 1998 році Президент України підписав Указ, яким затвердив Всеукраїнський день бібліотек. Захід разом з учнями 5-В і 7-В клас ТНВК ШЕЛ 9 ім. І.Блажкевич.
👉Бібліомандрівка "Найкращі бібліотеки Європи":
💚Неймовірна бібліотека Генріха Белля (її часто називають Еко-бібліотека) - Берлін, Німеччина.
💚Бібліотека Ооді в Гельсінкі, Фінляндія (збудована за екологічними стандартами).
💚Бібліотека Бьорвіка Дейхмана в Осло, Норвегія (відкритий сервіс для всього суспільства).
💚❤️📚Ці чудові бібліотеки мають багато чого, про що можуть мріяти інші бібліотеки: вдосконалена машина для сортування книг, облаштований ресторан, кафе, кінотеатер та глядацька зала. Для молоді діє медіа-студія, де всі бажаючі можуть записати, підкасти. Діє майстерня з 3-D принтерами, швейними машинами та студіями для творчості і інше.
📚Цікавий момент, що в Еко-бібліотеці можна побачити Холодильник їжі. Бібліотека співпрацює із супермаркетами і ті передають в цей холодильник при бібліотеці ті продукти, в яких вже збігається термін придатності.
👌👉Далі в нас був конкурс "Моя бібліотека мрії", де учні мали майбутні амбітні мрії: тераса з кріслами на даху бібліотеки, кафетерій, ремонтне кафе.
❤️Діти розповідали, за що вони люблять нашу бібліотеку: за цікаві книги, привітних працівників бібліотеки, за нові знання, що вони отримали в нас і дозвілля в бібліотеці.
😘Не обійшлося без подарунків. Повітряний пластилін отримали обидва класи від бібліотеки.
🧑‍🤝‍🧑❤️Учні нас привітали з професійним святом. Бібліотекарів назвали провідниками у світ знань, казок, подорожей, фантастики, наукових відкриттів. Усіх книг не купиш, а в бібліотеці їх можна взяти абсолютно безкоштовно. В бібліотеці є особлива, чарівна «книжкова» атмосфера, яка об’єднує однодумців.






Немає коментарів:

Дописати коментар