середу, 23 жовтня 2013 р.

Хеллоуїн – свято «нечистої сили»

Хеллоуїн - свято вампірів, відьом, привидів та іншої нечисті, який ще зовсім недавно широко святкувався лише в США, тепер набуває все велику популярність і в Європі.
В ніч  з 31 жовтня на 1 листопада відзначався перехід до зими. Вважалося, що в цей час душі померлих відвідують свої колишні будинки, щоб погрітися у вогню. Вони бродять довкруги, збираючи пожертвування їжі і пиття у решти членів сім'ї. Душі померлих могли приймати різний вигляд - могли вселялися в тварин. Разом з ними є і інші темні сили: демони, домовики, відьми. Вся нечиста сила спускається на землю. Щоб не стати здобиччю мертвої тіні, люди гасили вогнища в будинках і вбиралися якомога страшніше - в звірині шкури і голови, сподіваючись розполохати злих духів.
У цю ніч всі бар'єри між нашим і "іншим" світами усувалися, і відкривалися ворота між ними. Отже Хеллоуїн - це ще і спроба зрозуміти зв'язок між нашим і потойбічним світами.
Традиції свята йдуть углиб століть. Приблизно з 800 року 1 листопада відзначають релігійне свято, відомий як День Всіх Святих. Хеллоуїн святкують напередодні 31 жовтня.
Яскраво-оранжевий колір гарбузів міцно асоціюється з цим святом. Звичай вирізати з гарбуза різні фігури і використовувати їх в якості ліхтарів прийшов з Ірландії.
Легенда свідчить про людину на ім'я Джек, який був настільки скупий , що не потрапив на небеса, коли помер . Але він не зміг потрапити і в пекло, тому, що зіграв жарт з дияволом. В результаті , Джек повинен був ходити по землі зі своїм ліхтарем до Судного дня .
Ірландці вирізали страшні обличчя з ріпи, буряка чи картоплі, що представляють « Ліхтар Джека » або блукаючий вогник. Ірландці принесли свої звичаї до Америки і почали вирізати обличчя на гарбузах, бо восени вони були більш доступні.
Аниме Хэллоуин АНИМАЦИЯ ХЭЛЛОУИНСьогодні Гарбуз- ліхтар у вікнах будинків в ніч на Хеллоуїн означає, що дітей у цих будинках чекають ласощі, якщо вони постукають у двері і скажуть : Гаманець або життя!
Так що вже вдень 31 жовтня група дітей у казкових костюмах ходять по вулицях. Тут і принцеси , і відьми , приведення і вампіри , різні звірі і навіть Дракула . В руках у дітей сумочки у вигляді гарбуза , туди кидають цукерки і дрібні монети.
У великих містах , особливо в Нью - Йорку , влаштовуються фантастичні паради. Ось так весело святкується Хеллоуїн в Америці!

Немає коментарів:

Дописати коментар