Десерти

Гречаний торт з сиром від Лізи Глінської
 /Мастер - шеф./

Сироп:
100 мл
50 г
Тісто:
3 шт.
100 г
100 г
15 г
5 г
100 г
100 г
50 г
Кремова начинка:
500 г
250 г
10 г
70 г

Приготування тіста:
Збийте розм'якшене вершкове масло і цукор, додайте по одному яйцю, потім борошно гречане і пшеничне з розпушувачем. Замісіть тісто.

На дно роз'ємної форми покладіть пергамент, промажте його вершковим маслом. Влийте бісквіт. Випікати при температурі 170 ℃ — 40 хвилин.


Приготування кремової начинки:

Розведіть у холодній воді желатин і залиште його набухати.

Ретельно збийте сир з йогуртом, цукор і цедру одного апельсина до однорідної консистенції.

Після цього введіть в отриману масу прогрітий желатин.

Приготування сиропу:

У сотейник на вогонь поставити воду, цукор і апельсиновий сік. Коли рідина закипить — зняти з вогню. Перелити в миску.

Готовий бісквіт охолодити і розрізати вздовж на дві половинки. Отримані частини просочити сиропом.


Приготування торту:

Один корж просочений сиропом помістіть назад у форму для запікання, зверху вилийте половину сирного крему і поставте в холодне місце на 15-20 хвилин.

Після цього укладіть зверху другий готовий корж. Знову шар сирної маси.

Покладіть в холодильник на 15 -20 хвилин. Дістаньте з форми готовий торт.



Морквяний торт без борошна і цукру 
від Лізи Глінської  /Мастер - шеф./


4 шт.
0,5 склянки
0,5 склянки
0,5 склянки
3 ст. ложки
200 г
1 ч. ложка
3 шт.
2 шт.
15 шт.
6 ст. ложок
1 склянка
0,5 ч. ложки
0,5 ч. ложки
0,5 ч. ложки

Приготування тіста:
Яйця збити блендером з подрібненими бананами і фініками до однорідної маси.

Додати пластівці, кардамон, корицю, мускатний горіх. Трохи посолити і все ретельно перемішати.

Додати натерту моркву, кокосову стружку, порубані горіхи і родзинки, вимісити тісто.

Викласти тісто у форму і випікати — 40 хвилин при температурі 160 С.

Для сирної глазурі змішати сир з соком лимона і медом, змастити сумішшю торт і посипати волоськими горіхами.  Прикрасити морквою.



Шоколадний Мус
/Рецепт для лакто-вегетаріанців і алергетиків/


Розтоплюємо дві плитки гіркого шоколаду і дві ложки води. 

 В чаші блендера змішуємо 900 грам твердого сиру тофу 

(віджатого від рідини), чверть склянки соєвого молока, 

пакетик ванільного цукру. Додаємо розтоплений шоколад. 

Гарненько перемішуємо і розкладаємо по креманкам. 

Ставимо шоколадний мус в холодильник на годину.


Солодка піца


Вам знадобиться
  • Для основи піци:
  • Пісочне тісто
  • Для соусу:
  • Сир вершковий, різні солодкі соуси
  • Начинка піци:
  • Свіжі фрукти, консервовані ягоди і фрукти, ½ склянки подрібнених горіхів, кокосова стружка, тертий шоколад

Інструкція
. 1  Як готуватися Солодка піца: Підготуйте основу для піци. Варіант спеціального тесту для піци, яке дуже легко приготувати самостійно: змішуємо 250 гр. маргарину з ½ склянки цукрового піску. Додаємо до отриманої м’якої маси 2 склянки борошна і чайну ложку ваніліну. Поставте тісто на кілька годин у холодильник. Розділіть навпіл. Розкачайте (на посипаною борошном поверхні) обидві половини тіста у формі кіл. Запікайте коржі при температурі 150 градусів протягом півгодини (поки вони не стануть золотисто-коричневими).
  Вирішіть, який соус ви завдасте на піцу. У цьому випадку також є кілька варіантів: вершковий сир (cream cheese), горіхове масло (або шоколадно-горіховий крем), карамельний соус.
3. Тепер виберіть, що ви будете викладати на піцу. Тут можливостей дуже багато, все обмежується тільки вашою фантазією. Покладіть на корж свіжі фрукти, консервовані фрукти і ягоди, кокосову стружку, горіхи, тертий шоколад або цукерки М & М’s. А можна все разом і разом, напевно це теж вийде смачно.
4. Ще один оригінальний спосіб приготування цієї страви — зробити багато маленьких підстав для піци з тіста, приготувати посуд, в якій гості знайдуть різні соуси і начинку для піци. І тоді, кожен з них зможе приготувати десертну піцу за власним смаком.
 5. При подачі десертній піци використовуйте спеціальний ніж для піци і трикутну лопатку.


Домашній Снікерс 
Інгредієнти:
Для першого шару:
200 г молочного шоколаду
50 г цукерок-ірисок
50 г вершкового масла


Для другого шару:
4 ст.л. вершкового масла
1 стакан цукру
1/4 склянки згущеного молока
1 1/2 склянки зефірного крему
50 г арахісового масла
1 ч.л. ваніліну

1 1/2 склянки нарізаного солоного арахісу


Для третього шару:
400 г цукерок-ірисок
1/4 склянки густих вершків


Для четвертого шару:
200 г молочного шоколаду
50 г цукерок-ірисок
50 г вершкового масла


Для зефірного крему:
3 білка
2 ст. ложки варення
3 ст. ложки цукру
1 ч.л. желатину
1/4 склянки води
1/4 ч.л. солі




Домашній шоколад за 10 хвилин


Інгредієнти:
какао - 100г
цукор - 1ч.л.
вершкове масло - 50г
молоко - 2ст.л.



Tарталетки

Багато запасливі господині завжди тримають у холодильнику готове листкове тісто, яке неодмінно вас виручить, коли часу зовсім обмаль, а потрібно неодмінно зміркувати небудь смачненьке, наприклад, сливові тарталетки.

Нам знадобляться:

400 грам листкового тіста
3-стиглі сливи (можна замінити фруктами ягодами на свій смак)
30 грам вершкового масла

6 ч. ложок меду

2 ст. ложки коричневого цукру щіпка кориці



 Спосіб приготування:

Духовку розігріваємо до 220 градусів. Листкове тісто розгортаємо на присипаної борошном поверхні і вирізаємо кружечки діаметром близько10 см. Злегка піднімаємо бортики кожного кружечка і змащуємо тарталетку всередині медом. Зливи розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки. Потім нарізаємо сливи на четвертинки і викладаємо поверх меду. Змащуємо тарталетки розтопленим вершковим маслом, посипаємо коричневим цукром з корицею і відправляємо в духовку. Випікаємо 12-15 хв. поки наші тарталетки не зарум'яниться.

Пригощаємо і пригощаємося!






Клафуті з вишнею (clafoutis aux cerises),
але не простий, а золотий від найвідомішого французького кондитера Christophe Michalak. Смачно, а готується на лічені хвилини. Можна робити не тільки з вишнею, але і з іншими фруктами, ну або ж використовуйте заморожені ягоди, якщо не сезон, просто разморозьте їх і вперед!

На 4-5 порцій:
мелений мигдаль - 65г;
цукор - 75г;
крохмаль кукурудзяний - 10 г ;
1 яйце + 1 яєчний жовток ;
вершки - 65 г (жирність будь-яка),
вишня / черешня - за смаком.

1) Духовку розігріти до 180 град.
2) Яйце, жовток і цукор збити віночком до однорідності, до появи легкої піни. Влити вершки, знову збити віночком. Всипати крохмаль і мелений мигдаль. Перемішати до однорідності.
Довго не місити, як тільки тісто стало однорідним, припинити замішути.

3) Випічка в маленьких формочках, але можна випікати і в одній великій формі, тільки час випічки, природно, збільшиться. Формочки діаметром 4-5 см. Але можна і більше. Заповнити їх наполовину тістом. Випікати близько 7-8 хвилин. Вийняти форму з духовки, викласти ягоди.

4) Знову відправити в духовку, на цей раз пекти ще близько 20-25 хвилин. Слідкуйте за тістечками, вони повинні покритися злегка золотистим кольором, верх не повинен бути сирим.


Подавати тістечка в теплому вигляді.
Крістоф Мішалак наполягає на тому, що в цьому рецепті вишню краще використовувати з кісточками, так як при випічці вона дає незвичайний аромат. Тому порада, залишити хвостики у вишні, щоб ваші гості знали, що всередині є кісточки.
Діти особливо будуть раді таій подачі!









 Запіканка з сиру

Запіканка з сиру дуже смачна випічка, вона готується на швидку руку. Запіканку з сиру дуже люблять діти, вона дуже корисна. 
 Знадобиться:
1.5 склянки сиру, 1 склянка молока, 3 яйця, 1 столова ложка вершкового масла, по 4 столової ложки цукру і манки.

Приготування:   
1. Всі приготовані інгредієнти змішати в глибокій посуді в однорідну масу.
2. Потім форму змастити маслом, потім викласти рівним шаром сирну масу і запікати запіканку до повного приготування в духовці. 
3. Запіканка з сиру готова.




Торт “Пташине молоко”

Всі ми чудово розуміємо, що птахи не мають молока.
 Проте це не заважає нам любити торт із назвою
Пташине молоко“.

Рецепт Тісто:
5 - 6 курячих яйця
125 гр найкращого борошна
1 ч.л. розпушувача 
125 гр білого цукру
8 -10 великих ст.л. какао.
Суфле:
5 яєчних білків
300 гр перетертого цукру (цукрової пудри).


Хід роботи:
Яйця, попередньо відділені від білків  розтерти з цукром, додати борошно, розпушувач і какао. Вимішати до однорідності. У роз’ємній формі, випікати при температурі 180-200°C близько 20-35 хв.  Корж не розрізати на дві частини, а  за бажанням просочити його вершковим лікером. 
 Збити білки в міцну піну. Продовжуючи збивати, всипаючи цукрову пудру до густоти крему. Вилити зверху на напівготовий корж суфле - бізе і поставити в духовку, ще пропектися до закріплення на 5-10хв. не міняючи температуру.
 Потім, доки остуджується - готуємо  Глазур:
150 гр чорного шоколаду,  100 вершкового масла.
У посудину кладемо масло і шматочки шоколаду. На маленькому вогні постійно помішуючи доводимо до однорідності - глазурь готова. Поливаємо торт обільно і  даємо охолонути. Ну і залишилося лише дочекатися, поки глазур застигне.
Застиглий торт відокремити від бортів форми і 
Усім смачного!



Яблучний пиріг з журавлиною



Солодкий домашній пиріг з яблуками, журавлиною і корицею.

вершкове масло 6 ст.л.
цукор 3/4 склянки
яйце 1 шт.
борошно 1,5 склянки
розпушувач 2 ч.л.
дрібка солі
мускатний горіх - дрібка
молоко 0,5 склянки
яблука 3-4 шт.
журавлина 200 г
кориця 1/4 ч.л.
цукор 1 ст.л.

1. Розігріти духовку до 180 градусів. Змастити маслом форму для випічки.
2. Яблука почистити і нарізати на скибочки.
3. Змішати цукор, яйця і розм'якшене вершкове масло, поки не посвітлішає.
4. Просіяти борошно, розпушувач, сіль, мускатний горіх в окрему миску. З'єднати яєчну і борошняну суміш, влити молоко і перемішати.
5. Вилити тісто у форму, красиво розкласти яблука. Половину журавлини викласти в центр пирога, інші ягоди розкласти на поверхні яблук.
6. Змішати цукор з корицею і рівномірно посипати фрукти. Випікати 40-50 хвилин. Перед подачею остудити.

Правильно вживаємо НЕкорисні продукти

Десерт "Тірамісу"




Тірамісу - мабуть, один з найпопулярніших десертів у всьому світі. Його подають в кожному ресторані. Сьогодні ми поділимося рецептом справжнього тірамісу, який можна приготувати вдома.

сир Маскарпоне 500 г
яйця 4
печиво "Савоярді" упаковка
лікер (Baileys, Cointreau, Kahlua тощо), бренді або коньяк 40 мл
цукор 100 г
міцна чорна кава 1 чашка
ванілін, какао-порошок за смаком

Відокремити білки від жовтків і збити білки міксером до утворення густої піни. Щоб яйця для тірамісу збивалися краще, їх потрібно попередньо охолодити і додати трохи солі. Після збивання поставити білки в холодильник.

Збити жовтки з цукром і дрібкою ваніліну, поки вони не стануть білими і по консистенції походити на густий крем.

Що і як потрібно забороняти і дозволяти дитині?
Викласти Маскарпоне в миску і розім'яти лопаткою до однорідної кашки. Продовжуючи збивати жовтки, потроху додавати до них сир Маскарпоне. Збивати потрібно на маленькій швидкості міксера або вручну дуже акуратно.

Продовжуючи збивати і акуратно помішувати, почати додавати збиті білки. У результаті повинна вийти однорідна, без вкраплень і грудочок маса - це буде крем для десерту.

Заварити чашку міцної кави без цукру і охолодити до кімнатної температури. Влити в каву чарку лікеру, коньяку або бренді.

На дно креманки викласти вершковий крем товстим шаром. На це має піти трохи більше половини крему.

Взяти одну паличку савоярді і швидко обмокнути в каві з лікером і відразу викласти на крем. Якщо паличка не поміщається, її можна розламати. Потрібно, щоб бісквітне печиво було поверх усієї площі крему.

Коли креманки будуть заповнені, викласти залишки крему зверху на печиво.

Посипати десерт какао або тертим чорним шоколадом.

Поставити тірамісу в холодильник на 5-10 годин. Він повинен добре застигнути.


Цього дня не потрібно відкладати теплі слова і добрі справи на потім, навіть для самих небагатослівних з нас Міжнародний день сім'ї - відмінний привід, щоб сказати своїм близьким прості і водночас найважливіші слова - "Я люблю і ціную тебе, це щастя, що ми - сім'я".

Класичний тірамісу

Існує безліч варіантів приготування тірамісу, але у всіх завжди присутній сир маскарпоне, печиво савоярді, яйця і ароматизатор: у класичному варіанті це кава, але може бути й інший, наприклад полуничний або лимонний. 
   У буквальному перекладі назва «тірамісу» означає «підніми мене вгору» -  переклад слід розуміти як «підніми мені настрій». Існують різні версії походження тірамісу. Вважається, що його вперше приготували в кінці XVII століття в місті Сієні (італійський регіон Тоскана) на честь великого герцога Cosimo III de Medici. 
Кондитери Сієни, відомі своєю майстерністю, хотіли приготувати щось особливе для герцога, який дуже любив солодке. Цей десерт був названий «zuppa del duca» (герцогський суп). Пізніше рецепт потрапив у Флоренцію, а звідти - до Венеції, де став широко відомий під назвою «tiramisu». 

Інгредієнти для тірамісу: 
  • 250 г сиру маскарпоне 
  • 4 яйця 
  • цукрова пудра 
  • 1/4 склянки холодної міцної свіжозвареної кави 
  • 200 г бісквітного печива саваярді
  • 0,5 плитки гіркого шоколаду 
  • 4 ст. ложки рому (бренді або кавового / шоколадного лікеру) 

Приготування тірамісу 
Маскарпоне збити, поки він не стане зовсім м'яким. 
Білки відокремити від жовтків. Окремо збити жовтки і цукрову пудру до утворення білої піни. 
Акуратно влити яєчну масу в маскарпоне, постійно збиваючи вінчиком. 
В окремій мисці збити білки і теж акуратно ввести в сирну масу. 
Змішати каву з ромом у великій мисці і вмочити у кавову масу печиво. 
Половину печива, просоченого кавою і ромом, викласти на дно двох креманок. Зверху покласти половину сирної маси. 
Потім прокласти шаром бісквітного печива і знову - сирною масою. Готовий десерт поставити на кілька годин у холодильник. 
Шоколад натерти на дрібній тертці. Перед подачею посипати тірамісу тертим шоколадом.



Торт "Гірка"
Смачний і дуже ніжний торт!


Склад для тіста:
• вершкове масло або маргарин - 250 г,
• цукор - 1 склянка,
• сметана - 200 г,
• борошно - ~ 3-3,5 склянки,
• щіпка солі,
 розпушувач - 1 чайна ложка

для начинки:
морожена вишня, або альтернатива вишневе варення - 500-700 грамова банка.
для крему:
• сметана (густа) або вершки (33%) - 500 - 700 г
• цукор - 1 склянка
для прикраси:
• волоські горіхи,
• різнокольорові посипання,
• шоколад

Приготування:Вишневе варення викласти в друшляк і дати стекти рідини (рідина не знадобиться - потрібні лише ягоди).
• Для начинки можна взяти свіжу або заморожену вишню.
Заморожену вишню викласти в друшляк, а коли ягоди розморозяться і стече вся рідина - посипати їх цукром.
Розм'якшене масло розтерти з цукром.
Додати сметану і сіль - перемішати.

Борошно змішати з розпушувачем і поступово ввести муку в олійно-сметанним суміш. Замісити м'яке тісто.
Тісто розрізати на 15 однакових шматочків.
Кожен шматочок тіста розкачати товстим джгутиком завдовжки 20 см.
Джгутик розкачати (або розплющити пальцями) до ширини 7 см.
По центру викласти ланцюжок з вишень.
Защипати краї так, щоб вишні опинилися всередині.
Укласти «колоди», на застелений пергаментним папером деко, швом донизу і випікати.


 Приготувати крем.
Сметану збити з цукром до утворення густої піни.
На плоске блюдо викласти 5 «колод».
Полити «колоди» кремом і укласти зверху 4 наступних.
Знову полити кремом і повторюєм в порядку зменшення, до завершення гірки.
Боки торта змастити кремом і прикрасити кольоровими посипаннями, горіхами і тертим шоколадом або мендалем.



Лимонний торт


Для приготування лимонного торта знадобиться:

Для тіста:
2 склянки борошна;
1 ч. л. соди;
100 г вершкового масла;
1 склянка цукру;
3 яйця;
ванілін;
1 стакан молока.

Для начинки:
1 ст. л. тертої цедри лимона;
1/2 склянки свіжого лимонного соку;
1 ст. л. крохмалю;
75 г вершкового масла;
1 склянка цукру;
4 яєчних жовтки, збити.
Для сиропу для просочення:
лимонний сік - 3 ст. л.;
цукор - 2-4 ст. л.;

вода - 50-80 мл.



Для білкового крему:
яєчні білки - 2 шт.;
вода - 70 мл;
цукор - 2/3 склянки;
сіль - щіпка.
Для приготування тіста - розділити яйця на білки і жовтки. Збити масло з цукром, додати жовтки, ванілін, соду, поперемінно ввести борошно і молоко.
Акуратно ввести збиті білки. Влити тісто в чашу мультиварки, поставити режим "Випічка" 50 хвилин.

Для приготування лимонної начинки - з'єднати цедру, сік, крохмаль, размішати. Добавити масло і цукор. Довести до кипіння. Гарячу масу ввести в збиті жовтки, перемешуючи. Проваріть на маленькому вогні до загущування. Остудіть. Для приготування просочення з'єднати сік лимона, цукор, воду. Нагріти і розмішати сироп, щоб цукор розчинився. Разріжте бісквіт, приготований в мультиварці, на 2-3 коржа , просочіть сиропом. Змажте нижній корж торта лимонною начинкою. Накрийте другим просоченим коржем. Обмазайте начинкою.

Для приготування білкового крему - потрібно ретельно збити білки з сіллью. Довести до кипіння цукор з водою (або лимонним соком). Варити 3-5 хвилин, поки маса не почне гуснути. Постійно помішуючи збиті білки, влити гарячий сироп і збивати до повного охолодження крему. Прикрасьте лимонний торт кремом за своїм смаком.

Полуниця в шоколаді

Вам знадобиться для полуниці в шоколаді:
  • 500 г молочного шоколаду, порубати
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • 500 г свіжої полуниці з листками
Спосіб приготування полуниці в шоколаді:
Увіткнути в ягоди зубочистки (в чашолисток).
Розтопити шоколад і масло на водяній бані, помішуючи, поки не вийде однорідна маса.
Покласти ягоди в шоколад.
Розкладіть ягоди на пергаменті, без зубочисток. Полуниця в шоколаді готова.




Полунично-сирний десерт

Інгредієнти для приготування:

  • сир: 300 г.
  • жовтки: 2 шт.
  • желатин: 10 г
  • цукрова пудра: 3 ст. ложки
  • цукор: 1 ст. ложка
  • вершки 33% жирності: 100 мл
  • полуниця: 100 г
  • м'ята: за смаком
Готуємо так:
  1. Замочити желатин згідно опису на упакуванні. Сир, жовтки і цукрову пудру перемішати в глибокій чашці до однорідної маси. Сюди ж вмішати желатин, щоб він добре розійшовся по всій сирній масі. Збити вершки. Ввести їх в підготовлену сирну масу. Перемішати, викласти в креманки.
  2. Полуницю та цукор перемішати в блендері до однорідності. Залити на сирну масу. Поставити в холодильник охолоджуватися. Перед подачею прикрасити м’ятою.



Фруктовий лід зі свіжої полуниці


Інгредієнти:
  • 2 склянки полуниці
  • 1 склянка цукру
  • 1,2 склянок води.
Як приготувати:
Вимий полуницю, видали плодоніжки і в блендері збий в пюре. Тепер зроби цукровий сироп. Для цього розтопи в каструлі на повільному вогні цукор з водою, поки цукор не розтане. Дай охолонути. Змішай пюре з полуниці і 1 склянку цукрового сиропу. Розклади у форми для морозива і заморозь. Подавай фруктове морозиво зі свіжими ягодами.




Полунично-вишневий смузі

Інгредієнти для приготування:

  • полуниця - 100 г,
  • вишня - 100 г,
  • банан - 0,5 шт.,
  • сік вишневий - за смаком.

Як приготувати Полунично-вишневий смузі

  1. Заморожені ягоди, банан і сік збийте в блендері.
  2. Приготований смузі вилийте в келих, прикрасьте за бажанням.



Торт із полуницею

Легкий і ніжний сирний торт із полуницею - чудова солодка страва до столу.

Інгредієнти для бісквіта:
  • 2 яйця,
  • 80 г борошна,
  • 3 ст. ложки цукру,
  • 10 г розпушувача,
  • щіпка солі,
  • 1 ст. ложка рослинної олії,
для сирного крему:
  • 300 г жирного сиру (або сиркової маси),
  • 300 г сметани,
  • 80 г вершкового масла,
  • 150 г цукру,
  • 150 г полуниці,
  • 15 г желатину,
для полуничного желе:
  • 300 г полуниці,
  • 10 г желе швидкого приготування,
  • 200 мл води.
Торт із полуницею - приготування:

Спочатку приготуй бісквіт.
Збий яйця з цукром у пишну піну за допомогою вінчика або блендером. Додай просіяне борошно з розпушувачем і сіллю і акуратно перемішай.
Тісто помісти в змащену олією форму і випікай 8-10 хвилин при температурі 180°C. Перевірити готовність бісквіта можна дерев'яною паличкою - якщо паличка суха, значить, бісквіт готовий.
Поки випікається бісквіт, приготуй крем для торта з полуницею.
Желатин замочи в теплій воді. Полуницю помий, просуши і відокрем від плодоніжок.
Полуницю і цукор збий блендером. Відклади пару столових ложок, решту пюре підігрій, додай набряклий желатин і провари до його розчинення. Охолоди до теплого стану.
Сир протри через сито і збий із м'яким маслом і сметаною. Потім додай полуницю з желатином і продовжуй збивати. При бажанні можна порізати трохи полуниці і додати в крем.
Остиглий бісквіт у формі змасти полуничним пюре. Зверху виклади сирний крем і постав торт із полуницею в холодильник на 30-40 хвилин, щоб він трохи охолов.
Поки торт застигає, приготуй полуничне желе.
Пакетик желе розчини в теплій воді, розмішай і трохи нагрій (але не кип'яти) до повного розчинення желе.
Полуницю поріж пластинками.
Полуницю довільно виклади по колу на сирний крем, зверху налий частину желе. Відправ у холодильник на 15 хвилин, щоб желе застигло.
Потім налий ще желе і постав торт із полуницею в холодильник до повного застигання на 2-3 години.



Порційні сирники з шоколадною крихтою


Інгредієнти:
  • 2 пачки шоколадного пісочного печива з начинкою між шарами — 360 г,
  • 450г домашнього кисломолочного сиру (не твердого)
  • 1\2 склянки цукру,
  • сік і цедра 1 мандарину,
  • 2 яйця,
  • щіпка солі,
  • 1\2 склянки сметани.
ДЛЯ ГЛАЗУРІ:
  • 100 г чорного шоколаду,
  • 3 ст. ложки сметани.

ПРИГОТУВАННЯ:

Сир збити з цукром, сметаною, соком і цедрою мандарину, сіллю, яйцями.
Вмішати в утворену масу 4-5 покришених шоколадних печив.
На дно застелених папервими вкладками форм викласти шоколадне печиво. Зверху — сирну масу. Викладати масу треба на усю висоту форми, бо вона не підросте, ба навіть трохи зменшиться за рахунок того, що сирна маса при випічці трохи зайде в проміки між формою і нижнім печивом.
Випікати 25 хвилин при 180*С.
Охолодити мінімум 4 год. а найкраще — усю ніч. Сирники в процесі охолодження «дозріють», набудуть зовсім іншої текстури, ніж свіжоспечені.
Охолоджені сирники зверху покрити шоколадною глазуррю і прикрасити за бажанням.




Мус "Три шоколади"
Дуже ніжний шоколадний десерт для дорослих!

Інгредієнти:

Мус

Замочуємо желатин в холодному молоці.
Вершки збиваємо в міцну піну і ставимо в холодильник.
Шоколад чорний розламати на шматочки і з вершковим маслом, при постійному помішуванні, розтопити на водяній бані.
Потім додати третину набряклого желатину і знову прогріти, не доводячи до кипіння, до повного розплавлення желатину. Влити 1 чайну ложку коньяку, перемішати. Залишити трохи охолонути.
Потім, додати третину збитих вершків і акуратно перемішати.
Залити перший шар у формочки і поставити в холодильник.Аналогічно приготувати муси з молочного і білого шоколадів. Заливати один на один, коли попередній шар «схопиться».
Перед подачею на стіл приготувати соус. На водяній бані розтопити чорний і білий шоколад з маслом і ще теплим полити мус.

Сирне суфле

300 нежирного сиру
1 середня морквина
1 велике яблуко
2 яйця
2 ст. ложки цукру

Моркву і яблуко порізати на невеличкі шматки та поставити варити на водяну баню.
Сир перетерти через сито. Вже зварені моркву та яблуко перемолоти на блендері та об’єднати з сиром. Яйця збити з цукром та додати до сирної маси та вилити у форму.
Форму для запікання попередньо змастити масло та посипати паніровочними сухарями.
Випікати на середньому вогні 1 годину.




Домашні кульки "БАУНТІ"
Приготування вам знадобиться:

3 склянки кокосової стружки;
200 гр. згущеного молока;
½ - ¾ склянки цукрової пудри;

чайна ложка ваніліну;
350 гр гіркого шоколаду;

Рецепт:
Змішуємо згущене молоко і кокосову стружку.
Додаємо цукрову пудру до тих пір, поки суміш не стане достатньою густою.
Додаємо ванілін і ретельно перемішуємо.
Ліпимо з отриманої маси невеликі кульки.
Прибираємо кульки в холодильник і залишаємо їх там на всю ніч для затвердіння.
Вранці розтоплюємо шоколад у мікрохвильовці або на водяній бані.
Покриваємо шаром розтопленого шоколаду затверділі за ніч кульки, даємо шоколаду застигнути і ... подаємо!

Примітка: при бажанні в рецепт можна додати миндалинку або будь-який інший горіх на ваш смак. Просто при формуванні кульок покладіть його в серединку. Це зробить домашні кульки «Баунті» менш солодкими.
Домашні кульки «Баунті» готові!





                          Шоколадний пиріг з сирним
прошарком "Навпаки"



Даний рецепт шоколадного пирога з сирним прошарком готується незвичайним способом - сирна начинка готується не на тесті, а під ним.
Цей незвичайний спосіб дозволяє начинці добре пропектися, а не змішатися з шоколадним тестом. При цьому він виходить не менш красивим, ніжним і смачним. Прекрасний варіант для сімейного чаюваня.

Інгредієнти д
ля тіста:
Яйце 3 шт.
Сіль щіпка;
Цукор 4 ст.л.
Борошно 3 ст.л. з великою гіркою;
Какао 2 ст.л.
Розпушувач для тіста ½ ч.л.;
для сирної начинки потрібен сир однорідний або сирна маса 300г.; яйце 1шт.;
ванільний сухий поршок для пудингу 1/2пак.   

Сирну масу або однорідний сир з'єднайте з яйцем,
 цукром і порошком для приготування пудингу,
  збийте занурювальним блендером до однорідного
стану.

Приготування:
Форму для пирога (розміром 30х40 см) викладіть папером для випічки, змащену рослинним маслом, викладіть сирний прошарок, акуратно розрівняйте її ложкою.
Відокремте білки від жовтків. Жовтки збийте з цукром і сіллю.

Додайте борошно, розпушувач і какао, перемішайте.
Окремо збийте білки до одержання пишної маси, а потім перекладіть їх в тісто, акуратно перемішайте ложкою.
Шоколадне тісто акуратно викладіть на сирну масу, ложкою розподіліть по всій поверхні сирної начинки
Поставте в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте приблизно 17-20 хвилин. Періг остудити та перевернути, щоб сирний прошарок виявився нагорі. Подавати до чаю, прикрасити за бажанням. 






Чізкейк
Чізкейк (від англ. cheese - сир, cake - солодкий пиріг) -чи не кращий рецепт, який можна приготувати
для своїх коханих на свято 8 березня.
Пропонуємо вам рецепт чізкейку від Даріо Панізі - шеф-кухаря ресторану «Вінтаж Кафе» у місті Львові.
[Image]

Інгредієнти (на 1 порцію):
  • сир маскарпоне — 75 г,
  • цукор — 30 г,
  • жовток — 1 шт.,
  • желатин — 2/3 чайної ложки.
Як приготувати чізкейк:-
Збиваємо сир із жовтком та цукром. Розводимо теплою водою желатин та додаємо до сирної маси. Розмішуємо. Заливаємо чізкейк у маленьку круглої форми посудину (або у формі серця, квітки тощо) і ставимо у холодильник. Через годину чізкейк готовий до вживання.
Виймаємо з посудини, кладемо на тарілку, поливаємо його варенням/джемом червоного кольору (наприклад, полуничним).

Романтичний сніданок
[Image]

Сьогоднішній рецепт для чоловіків.
Ваша слабка половинка ще спить, а ви вже купили квіти і в задумі стоїте не кухні? Включайте кава-машину, діставайте чашку ... а краще дві!
Тому що до чашки запашної кави ви подасте чашку ... ароматного бісквіту!
Так-так, ви все правильно зрозуміли.
Бісквіт в чашці в мікрохвильовці за 5 хвилин

Отже, нам знадобиться:

1 яйце;

2.5 ст.л. цукру;
2 ст.л. какао;
1/2 ч.л. розпушувача;
4 ст.л. борошна;
3 ст.л. соняшникової олії;
4 ст.л. молока;
4 волоських горіхи;


Ще нам потрібні 1 чашка, 1 вилка і 1 мікрохвильовка.
Додаємо послідовно інгредієнти і перемішуємо:
Подрібнені горіхи (можна без них)...



"Львівський сирник"
Інгредієнти:
Сир (жирний) - 500 г;
Яйце - 4 шт;
Цукор (сирник-150 г, глазурь- 2 ст.л.) - 200 г.
Масло вершкове (сирник-100 гр, 1 ст.л.-глазур) - 130 г . Цедра лимона - 1 шт Ізюм - 30 г.
Крупа манна - 1 ст. л.
Сметана (глазур) - 2-3 ст. л.
Какао-порошок (глазур) - 2 ст. л.
Приготування:
Сир пропустити через м'ясорубку, або протерти через сито. Увага! Сир не повинен бути мокрий, інакше сирник буде занадто щільний. Якщо сир мокрий, його треба підвісити в марлі на пару годин для стікання, або покласти в марлі в друшляк і притиснути зверху вантажем (наприклад пачкою гречки або чогось іншого). Жовтки збити з цукром (в оригіналі було 200г, ми зменшили до 150 г) до однорідної глянцевої маси. Додаємо манку, масло кімнатної температури, родзинки і цедру лимона. Додаємо сир і перемішуємо міксером на низькій швидкості (недовго !!!).
Потім збиваємо білки до піків. Форму для випікання змастити маслом і присипати борошном (я використовую замість цього пергамент).
Викласти масу у форму і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хв. ОРІЄНТУЙТЕСЯ на свою духовку, тут вистачило 30 хвилин.
Для глазурі: 1 ст.л. масла розтопити з 2 ст.л. цукру на маленькому вогні, весь час помішуючи. Потім додати 2-3 ст.л. сметани, добре вимішати і насипати 2 ст.л. какао. Продовжувати варити на маленькому вогні добре перемішуючи. Не перестаючи помішувати, довести до кипіння і вимкнути вогонь. Коли сирник буде готовий, дістати його з духовки і дати йому повністю охолонути, потім вийняти з форми, просто перевернувши його і полити гарячою глазур'ю. І найголовніше, сирник повинен вистоятися в холодильнику годин 5-6, а краще, всю ніч. Ні в якому разі не намагайтеся його з'їсти відразу після приготування!