пʼятницю, 12 лютого 2016 р.

14 лютого-День святого Валентина




Ленточка с розочками                                   

        Про це свято вже багато відомо, але мало хто знає, що створення першої  валентинки  приписується Чарльзу, Герцогу Орлеанському 1415, який сидів у цей час у в'язниці, в одиночній камері, і вирішив боротися з нудьгою шляхом писання любовних послань власній дружині.
      Не так давно це свято прийшло  і до нас в Україну. Зараз під "валентинкою" розуміються вітальні листівки у вигляді сердечок, так звані "валентинки", з найкращими побажаннями, освідченнями в коханні, пропозиціями руки та серця чи просто жартами, які не підписують, а той, хто отримує їх повинен сам здогадатися від кого вони. Крім листівок в день святого Валентина дарують троянди, оскільки вважається, що вони символізують любов, цукерки-сердечка та інші предмети із зображеннями сердець, що цілуються, птахів і, звичайно, справедливо визнаного символу Дня Святого Валентина- маленького крилатого ангелика Купідона. 

 З нагоди свята 11 лютого працівники Центральної дитячої бібліотеки провели годину "HAND-MADE "Теплі почуття" для учнів 5-Б ТЗОШ №16 ім. В.Левицького. Юні читачі прослухали цікаву інформацію про історію започаткування свята. Разом з бібліотекарями своїми руками виготовили листівки-валентинки, а для  класного керівника Валентини Петрівни - велику вітальну листівку з Днем Ангела. 


 


















Для школярів були організовані ігри та конкурси: "Дуель", "Дівоче серце", "Музичний стілець", "Солодкий конкурс"











Всім, хто вітатиме 14 лютого своїх коханих, бажаємо, щоб їх почуття стало справжнім, щоб ніжність і добро, які вони зараз дарують своїм половинкам, ніколи не вичерпалися, а кохана людина виявився супутником щасливого життя. Тому в цей день, коли прийдете додому, привітайте зі святом тих, хто вам небайдужий, кого ви любите усім серцем....



krasota-gif.com - Валентинки

Немає коментарів:

Дописати коментар