четвер, 25 лютого 2016 р.

Творчості Лесі Українки присвячується...

25 лютого виповнюється 145 років від дня народження Лесі Українки. Її  життя гідне подиву, а талант - захоплення.  Її поезія- насолоджує, чарує. Поруч із Т.Шевченком та  І. Франком - Леся Українка - велет духу України, символ нашої національної гідності. 
Поетеса не обминула своєю увагою  і дітей. Дбала про розвиток дитячої літератури. Мріяла підняти художній рівень творів, розширити тематику. Тому і  залишила дітям власні поезії, казки, записи фольклорних творів. 
 Поезія Лесі Українки для дітей створена поетесою, коли вона теж  була дитиною.  Цікавий факт, що перший вірш "Надія"написала 9-річна Леся, а більшість з тих віршів, які увійшли в першу збірку, і справді написані поетесою 9-15 років. Може тим і близькі  вони нашим дітям? Вірші  настільки художньо досконалі, що сприймаються, як творчість поета - майстра слова. Що ж, у цьому,  мабуть, і секрет такого сприйняття: хто ж бо знає краще світ дитини за дитину?
Емоційна народна мова, актуальна проблематика, художня довершеність - все це робить поезію Лесі Українки сучасною й цікавою для дітей ХХІ століття.
Працівники Центральної дитячої бібліотеки разом з учнями 2- А класу  Тернопільської  загальноосвітньої  школи-економічного ліцею №9 ім.І.Блажкевич з нагоди дня народження поетеси власноруч створили скетчбук з віршами для дітей Лесі Українки . 

Скретчбук -  щоденник або альбом, який  можна 
прикрашати у відповідності зі своєю фантазією. 




Учні 2 - А класу спочатку ознайомились з творчим доробком Лесі Українки для дітей , а потім  малювали малюнки до поезій, а бібліотекарі допомагали вклеювати їх в рукодільний скретчбук










Немає коментарів:

Дописати коментар