пʼятницю, 2 грудня 2016 р.

Жити з вірою та надією/ до Міжнародного дня інвалідів


3 грудня   українське суспільство разом  зі світовим співтовариством відзначає Міжнародний день інвалідів. З нагоди цього дня в Центральній дитячій бібліотеці для учнів 8-В ЗОШ №-9 була проведена година роздумів "Жити з вірою і надією" за творами сучасних українських та зарубіжних авторів.
  Бібліотекарі презентували книгу львівського письменника А. Бачинського "140 децибелів тиші" , яка визнана кращою книгою українського автора у 2015р. за версією БІ-БІ-СІ  та книгу  французького письменника Е.-Е. Шмітта "Оскар і рожева пані", в яких піднімається ця болюча тема. Також юним читачам була представлена книга письменниці Наталки Михно, нашої краянки, яка частково торкається у своїй книзі такої невиліковної хвороби,  як лікування епілепсії. 










Школярі  мали змогу переглянути відеопрезентацію " Вони також були інвалідами", де  розповідається про найвідоміших людей світу, які змогли, всупереч хворобі, досягти великих успіхів у житті.


 Сьогодні ми тільки й чуємо такі слова, як “толерантнісь”, “рівні можливості”…
Проте більшість людей в наш час ставиться до людей з обмеженими можливостями з насторогою, страхом, навіть вороже. Чому ми боїмося інвалідів?Існує величезна прірва між тимна що ці люди здатні в житті, і тією роллю, яку їм підготувало суспільство.

Головне:
 чесність, справедливість
 та співчуття



        МОЖЛИВОСТІ  - ОБМЕЖЕНІ,
 ЗДІБНОСТІ - БЕЗМЕЖНІ  

Немає коментарів:

Дописати коментар