понеділок, 22 січня 2018 р.

День соборності України



День 22 січня 1919 року назавжди залишиться в історії українського народу як свято Соборності України. Це був один з найпрекрасніших моментів нашої історії. Високий принцип соборності своїх земель – найблагородніший у світі ідеал, до якого прагне кожна нація.
 Акт Злуки, закріплений в Універсалі Директорії Української Народної Республіки, унормовував омріяні попередніми поколіннями ідеали української соборності, визначивши:
«Збулися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України.   Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка.»
Саме темі Соборності України була присвячена година історії, проведена працівниками Центральної дитячої бібліотеки для 10-класників ЗОШ №9. Бібліотекар відділу обслуговування учнів 5-11класів Намисняк Віолетта ознайомила присутніх з історією започаткування свята, провела огляд літератури "Соборна Україна - одвічна мрія народу." 



На захід була запрошена головний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Головного териториального управління юстиції у Тернопільській області Атаманчук Неля Михайлівна, яка ознайомила присутніх з історичними фактами 
про події, які відбувалися майже 100 років потому.


Школярі мали можливість переглянути відеофільм "Акт злуки УНР та ЗНУР". 


Десятикласники прийняли участь у флешмобі "Єдина і неподільна наша Україна", тримаючи в руках блакитні та жовті папірці з назвами обласних центрів України, що символізують собою кольори Державного Прапора України


У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події.  Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. 

Маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.


Немає коментарів:

Дописати коментар