четвер, 22 лютого 2018 р.

Небесна Сотня. На сторожі гідності.




      Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.
     Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими і  нас, працівників центральної дитячої бібліотеки. 22 лютого пройшла година пам'яті «Небесна Сотня: герої, які змінили хід історії». На захід були запрошені: історик, політолог, професор кафедри документознавства, інформаційної діяльності та  українознавства  Микола Васильович  Лазарович. 
      Він розповів учням 9-А ЗОШ №9 про події на Майдані не лише як історик, а й очевидець тих подій у Києві. Згадав Микола Васильович і, зокрема, про героїв «Небесної сотні», уродженців Тернопільщини, презентував школярам свою нову книгу «Російсько – українська війна» про події війни на Сході країни;

 

  
    Тернопільська поетеса, громадська діячка Олександра Кара ознайомила юних читачів зі  збірками віршів: «Грааль», «Болить мені», «Справа честі», «Крило війни».Поетеса багато віршів присвятила матерям, чиї сини сьогодні захищають кордони рідної Вітчизни від новоявленого ворога, героям, які поповнили ряди «Небесної сотні»; 

Поет –пісняр Іван Кушнір та співачка Ярослава Дикалюк  представили відеокліп, присвячений жінкам «Небесної сотні». 
Бібліотекар Намисняк В. С. провела огляд літератури «Небесна Сотня. На сторожі гідності».

         


 
        Переглянули присутні і відеокліп «Серце плакало» поета – пісняра  Сергія Сірого, який недавно також відійшов у засвіти.

                                          

   Сьогодні переживаємо трагічні та водночас великі дні. У цей час ми пізнаємо нашу державу, владу та власний народ, зараз народжується наше майбутнє.
Спомин про загиблих «Героїв Небесної сотні», Героїв АТО та їхній подвиг ми маємо берегти, адже саме пам’ять об’єднує людей у боротьбі за перемогу й мир.


Немає коментарів:

Дописати коментар