пʼятницю, 15 червня 2018 р.

День батька


В Україні це не державне свято, але його відзначають усі українці. Спроби зробити це свято державним були. Так, у 2013 році з'явилася пропозиція зробити День батька державним святом і відзначати його у третю неділю вересня. Однак її не втілили у життя. Але свято стало всенародним і кожного року прийнято в цей день вітати своїх батьків. Традиційно в Україні День батька відзначають, як в більшості країн світу, – в червні, але дата кожного року різна.

В Україні поки не має офіційно визначеної дати, тому його святкують у третю неділю червня, як у більшості країн світу. У 2018 році цей день випадає на 17 червня.
Це свято – сімейне та затишне. Тож прийнято вітати батьків віршами чи у прозі, а також дарувати подарунки. Найчастіше діти роблять подарунки власними руками, аби висловити свою любов.
«Один батько важить більше,
         ніж сто вчителів».
 Джордж Гербер
В пердсвятковий день у Центральній дитячій бібліотеці відбулося свято де читачі ЦДБ, своїми руками під керівництвом бібліотечних працівників розробляли вітальні листівки, та разом з батьками розмальовували малюнки. Як зародилося це свято і які воно мало традиції  розповіла і познайомила бібліотекар, працівник обслуговування молодшого шкільного відділу Бойко Тетяна. Разом із Макарою Іриною провели майстер - клас по виготовленню листівок. 
Читачі із задоволенням виконували і справлялиса з завданням, які їм ставили бібліотекарі Центральної дитячої бібліотеки, а також читачі пригадували прислів"я про батька:-
"Яке дерево - такий клин, який батько - такий син".
"Батько не той, що породив, а той, що спорядив".
"Не той батько, що зродив, а той, що до ума довів".
"Не перебіrай батька в пекло."
"Яка вода - такий млин, який батько - такий син."







  У цей День ми приєднуємося до привітань і поздоровлень, що лунають на адресу наших батьків! Бажаємо їм бути з нами якомога довше,  щоб ми більше могли радувати їх і піклуватися про них, любити їх і спілкуватися з ними!

Немає коментарів:

Дописати коментар