середу, 24 жовтня 2018 р.

Літературне рандеву з Ганною Осадко


     Старшокласники ТНВК #9, учні 9-А класу були запрошені на літературне рандеву з письменницею, мисткинею і літературним редактором Ганною  Осадко. А говорили ми про складний підлітковий вік через серію книжок Джаклін Вілсон. Як відомо, вчасно прочитана книга навіть може врятувати життя. День для бібліотеки класний - підлітки зацікавилися книгами і обіцяли прийти на канікулах подискутувати про прочитане.
Пані Ганна нам розповідала як створювався в Україні переклад книг англійської письменниці Джаклін Вілсон. Перекладач Чернишенко В. сам по освіті своїй є кібернетик, який добре знає англійську мову. Якось в Києві на книжковому ринку на Петривці він купив на англійській мові одну із книг даної авторки. Вирішив, що в Україні її потрібно перекласти на українську
,так, як вона йому сподобалася.
В Україні у списку кращих дитячих книг усіх часів за версією ВВС – аж 14 книг Джаклін Вілсон! В Англії їх є більше 100 (така плідна письменниця)


 Презентація "Дівчатка Джаклін".  Презентація за мотивами книг Джаклін Вілсон! Книги рясно проілюстровані художницею Ганна Осадко. Видавництво - Навчальна книга - Богдан Видавництво і цьогоріч на 25 Форумі видавців у Львові  презентувало ці книги. 






  "Розмальована мама" Джаклін Вілсон. Одна із самих найскандальніших книжок, яку важливо читати дітям, але читати дорослим - іще важливіше. Гостра, пронизлива, іноді шокуюча, але врешті-решт життєствердна. Мама ця вся в татухах, на кожну подію свого життя вона набиває у вигляді малюнка тату на своє тіло. Там є жаби, є квіти і все інше. Дочки-підлітки соромляться своєї матері, її поведінки, та все ж в кінці змогли порозумітися з мамою, адже мама - найголовніша людина у житті кожної дитини.


Читайте, насолоджуйтесь прочитаним, та не забувайте заглянути в бібліотеку, адже там на вас чекають   КНИЖКОВІ СЮРПРИЗИ !

Немає коментарів:

Дописати коментар