понеділок, 15 квітня 2019 р.

Година історії "Тернопіль. Квітень 1944-го".

15 квітня є знаменна дата для нашого міста.   
  15 квітня 1940 року перша письменна згадка про Тернопіль, пов"язана з наданням королівського дозволу на спорудження замку над Серетом Краківському каштеляну Яну Тарновському. 
    Ця фортифікаційна споруда мала перекрити шлях різним наїзникам на широких прострах від Теребовлі до Буська, де на той час не було жодного великого укріплення. Це день не тільки, першої письмової згадки про Тернопіль, а також 75 років тому Тернопіль визволили від німецько-нациської окупації. Сьогодні пройшла в бібліотеці година історії "Тернопіль. Квітень 1944-го." На захід були запрошені директор музею історії ТНЕУ Віталій Михайлиця і учні 8-Б Школа-колегіум ім.Йосипа Сліпого, Тернопіль. 
Учні дізналися що події Другої світової війни, насамперед 1944 року, стали тяжким випробуванням для Галичини, а визволення Тернополя не дарма називають "другим Сталінградом," а також багато невідомих фактів з історії міста часів війни.
З великою цікавістю учні ще довго не відпускали Віталія Михайлицю, задавали безліч запитань, на які отримали чіткі відповіді.
Діти також переглянули книжкову виставку "Тернопіль у війні," та ознайомилися з матеріалами тематичної папки "Тернопіль: подорож у часі", яку підготували працівники бібліотеки.

Після цікавої інформаційної оповіді - колективне фото на пам"ять.




Немає коментарів:

Дописати коментар