вівторок, 22 жовтня 2019 р.

Останні герої. Впали роси на покоси.

Ще недавно ми всією країною відзначали День захисника України і сьогодні в Тернопільській Центральні дитячі бібліотеці відбулася зустріч з тернопільським письменником, українським прозаїком, журналістом, науковцем, викладачем кафедри журналістики ТНПУ - Олександром Вільчинським. Він є лауреат Всеукраїнського конкурсу романів та кіносценаріїв «Коронація слова 2002», володар Гран-прі і першої премії «Коронація слова 2003».
Повість "Останній герой" і "В степах під Авдіївкою" належать до того жанру, що ми називаємо українською героїкою. На захід запросили учнів 8-А класу Тернопільської загальноосвітньої школи 16 ім. В. Левицького.




Постійний голод і туга за рідними місцями приводить до материнського дому після 9 років скитань і переховувань від радянської влади молодого колишнього бійця УПА, героя повісті "Останній герой" - Олексу.
"В степах під Авдіївкою" - автор описав події російсько-української війни, де він провів сам особисто в Добровільчому корпусі "Правий сектор".
Обидві повісті написані з елементами пригод і детективу, що є досить ціковим для читача.

Учні налаштовані були на патріотичну хвилю наперед, продивившись і прослухавши кліпи "Зродились ми великої години", і "Не кажучи нікому". В останньому кліпі згадали нашого земляка Віктора Гурняка, який загинув в складі добровольчого батальйону "Айдар."

Немає коментарів:

Дописати коментар