середу, 25 вересня 2019 р.

Бібліофест - IX. День перший.

Золота осінь кожного року приносить нам в наше місто і у бібліотеки   фестиваль "Бібліофест." Цьогоріч це вже в дев"ятий   раз.

У перший день Бібліофесту -  IX , який проходив під назвою "Бібліотеки - громаді. Відкритий простір" на усіх чекала цікава різноманітна програма в Українському домі "Перемога."
Після урочистого відкриття фестивалю в Українському домі «Перемога», у фойє закладу зафіксували черговий рекорд Тернополя «Найбільша колекція артбуків, виготовлених бібліотеками КУ «Тернопільська міська ЦБС».

Усі мистецькі книги, виготовлені працівниками тернопільських міських бібліотек упродовж дев’яти років, виставили для огляду на першому поверсі Українського дому. А це – 69 різноманітних виробів. Присвячені вони в основному відомим людям краю та держави – поетам, письменникам, художникам, які творили раніше, і які творять сьогодні.
 Представлені роботи цікаво не тільки читати, а й просто розглядати. Виконані вони з різних матеріалів і різними техніками.


Продовжувався дев"ятий фестиваль, великим майстер - класом "Пісочна анімація та з десяток майстерок у холі. А також встановлення нового рекорду Тернополя "Найбільша кількість арт-буків, організована  КУ "Тернопільська міська ЦБС" , виступи рекордсменів з Хоросткова та Яблунова, а також наш майстер-клас від медіа клубу "Шпальта" й "Кіно та анімація."
Заради того, щоби дати діткам більший доступ до медійних професій об'єднуємось: бібліотекарі, студія дитячої анімації "Руда Миша", медійна лабораторія "Медіалаб" ПК "Березіль", театральна студія "Мельпомена", дитяча студія"Телевітамінка", студія ІТ-простір "Третій вимір", ГО "Культурно"! 
Наш майстер клас був дуже різноманітним - 4-класники ТЗОШ №16 зробили перші кроки у анімацію , спробували, як це зніматись на відео і відразу подивились на себе на екрані, познайомились з професією відеооператор, подивились мультики від студії "Руда Миша"  - лауреатів фестивалів "Дитятко" і "Веселка", побачили прем'єру фільму "Мій Тернопіль", створеного влітку дітьми у рамках проекту центральної дитячої бібліотеки "Веселі канікули". 

Перший день "Бібліофесту - IX" продовжується у стінах рідної бібліотеки. 
З великим захопленням школярі 3-Г ТНВК №9 ім. Іванни Блажкевич сприйняли бібліомікс "Книги - антистрес" /новинки українських видавництв/, яку провела для них бібліотекар Надія Качуровська.
Книжкові витрибеньки
 Ці книги для   допитливих дітей !

 На кожній сторінці є якісь додаткові віконечка, де заховані загадки, карти або наприклад вид шкіри дракона. Це змушує дитину ще більше цікавитися книгою і тим, що в ній, а також  розвиває фантазію.

 Ви відчуваєте інколи, що світ довкола пригнічує? Бажаєте вирватися із сірих буднів та хоч на кілька хвилин поринути в інший, барвистий світ, кудись далеко-далеко? Якщо саме так трапилося із вами, то найкраще на хвилю-другу взяти кольорові олівці, фломастери чи фарби. Адже коли ви починаєте розмальовувати, то забуваєте про все навколо й поринаєте думками у світ любові та спокою. Для цього не потрібно мати якихось особливих талантів, усе, що вам потрібно – лише бажання. Це своєрідна медитація, котра допомагає вашому мозку розслабитися та пробуджує творче начало. І вже після короткої паузи ви знову спокійні та сповнені сили!



Немає коментарів:

Дописати коментар