четвер, 26 вересня 2019 р.

Бібліофіест - IX. День другий

Другий день Бібліофесту-ІХ в нас  був присвячений Міжнародному Дню музики, який щороку святкуємо 1 жовтня. Без музики нам залишатися надовго не можна! Музика — це міжнародна мова, що зрозуміла всім. Вона може підбадьорити, підняти настрій, налаштувати на робочий лад, допомогти розслабитися, подумати, вона може все 

Таким і був Андрій Кузьменко (Скрябін), життєвому і творчому шляху якого була присвячена мистецька програма 

"Життя красиве, коли кольорове", підготовлена нашими партнерами: доцентами кафедри музикознавства та методики музичного мистецтва ТНПУ ім. В.Гнатюка ім. В. Гнатюка Ларисою Ороновською, Ярославою Топорівською, Наталією Палій та студентами груп ММ-21, ММ-22, ММ-41 та магістрами МММ 11. 

Музична програма вразила наших читачів-старшокласників ТНВК № 9 ім. Іванни Блажкевич, школи-колегіуму ім. Йосифа Сліпого цікавими фактами та найкращими піснями Кузьми в оригінальному виконанні студентів. Адже музичні композиції виконувалися під акомпоменмент класичних інструментів.
 У живому виконанні прозвучали багато пісень з репертуару Кузьми Скрябіна:
1. Нікому то не треба;
2. Люди як кораблі;
3. Списобі сама;
4. Мовчати;
5. Кинули;
6. Сам собі країна;
7. Їде тролейбус;
8. Мам;
9. Старі фотографії.

  Андрій Кузьменко був не лише неймовірно талановитий музикант, а навіть спробував себе у ролі письменника, написавши книги "Я паштєт і Армія"; "Я,"Победа" і Берлін". Про це і розповіли присутнім працівники бібліотеки.
На завершення усі присутні прийняли участь у флешмобі на пісні "Мам" та "Старі фотографії".
Велике спасибі нашим партнерам за неймовірні враження!!!


Бібліофест- ІХ продовжується

в Українському Домі "Перемога" відбулося підбиття підсумків літературного - мистецького конкурсу "ТЕРНОслов-19". Нам дуже приємно, що перше місце у номінації проза (вікова категорія 5-10 років) перемогла читачка нашої бібліотеки Ядловська Ярина.
Ми пишаємось тобою, Яринко! Натхнення тобі та нових творчих здобутків. Віримо у твій літературний талант!

Спасибі всім учасникам конкурсу, талановитим діткам нашої бібліотеки!!!



Бібліофест - ІХ  запам"ятався Рекордом найбільша колекція Арт-Буків організована КУ "Тернопільська міська централізована бібліотечна система" директор Світлана Козелко.


Немає коментарів:

Дописати коментар