понеділок, 4 листопада 2019 р.

Осінь під книжковою парсолькою

Осінь не приходить з порожніми руками. Вона приносить із собою не тільки смачні фрукти і овочі, але ще і оберемок жовтого листя, каштанів і жолудів, грибні галявини і повні кишені горіхів. А ще це затишні осінні посиденьки з книжкою в руках.

"Усе навколо стало золотим. Жовтогарячим, червоним, блискучим, розжареним. Воно переливається, миготить, розхитується на вітрі, шурхотить під ногами, шелестить під ногами і сяє.-сяє.
Помаранчеві дерева, килим під ногами кольору хурми. Осінні холодні вечори гріються до яскравих маскарадних кольорів, коли навіть небо помаранчеве, як і відблиски призахідного сонця на пожухлій траві. Мандариновий туман плутається у кронах дерев і зачіпляє за дахи будинків. Рудий собака виляє патлатим рудим хвостом, піднімаючи руду куряву..."("Кольорова казка про осінь"// Гербіш Н. Теплі історії до шоколаду[Текст]Н. Гербіш. - К.: Брайт Стар Паблішин, 2015. - С.67-68)
"Буває так, візьмеш до рук горнятко з духмяним чаєм, а воно починає нашіптувати тобі якусь чарівну історію. Важкі думки і клопоти полишають тебе, і ти лише чуєш натхненну чайну казку, аби потім іти далі, творити, усміхатися, вірити в себе і у дива..." (Орлова О. Чайна книжка: історії про чай і не тільки[Текст]/ О. Орлова. - К.: Брайт Букс, 2019. - 152с.)

Листопад - місяць опалого листя, тому ще він мав зворотну назву - падолист. Останній місяць осені. То згадає про минуле літо, і тоді сонечко прогляне з-за хмар. А то подумає про близьку зиму, і небо відразу заколошиться важкими темними хмарами, а по землі вперіщать холодні, байдужі дощі.
Осінь...
Інколи допомагає горнятко запашного чаю чи крихітна філіжанка кави, чи читання улюбленої книжки, чи смачненьке тістечко.
 Пропонуємо читати вам книги із серії "Теплі історії."
Книжкова підбірка для керівників дитячого читання.

Немає коментарів:

Дописати коментар