понеділок, 11 листопада 2019 р.

Він живе у віршах, піснях і пам"яті. До 60-річчя від дня народження тернопільського поета-пісняра С. Сірого

11 листопада у Центральній дитячій бібліотеці відбулося вшанування світлої пам"яті Сергія Сірого - тернопільського поета - пісняра, казкаря, заслуженого діяча естрадного мистецтва України, члена Асоціації діячів естрадного мистецтва України, 60-та річниця з Дня народження якого виповнюється сьогодні. Йому перу належать більше 200 віршів, що покладені на музику і нині звучать на українській естраді:- «Українська родина», «Пісенні Медобори», «Хотинський піснецвіт», «Ліра Гіппократа», створені у співавторстві з відомими українськими композиторами і є музичними хітами однойменних всеукраїнських мистецьких фестивалів. За значний особистий внесок у розвиток естради та вагомі творчі здобутки йому було присвоєно звання "Почесний громадянин міста Тернополя" посмертно. 
Бібліотекарі організували виставку у бібліотеці 
"Він живе у віршах, піснях і памяті" .

Поет не забував і про дітей. У нього багато було не тільки пісенних текстів, а й казок, байок, римованих оповідок. Саме його дитячі твори чотири рази відзначили на міжнародному літературному конкурсі "Коронація слова". Останні роки Сергій Сірий дуже захопився казкарством. Почав записувати свої твори у студії  і готувати компак-диски. Герої цих оповідок - симпатичні, добрі, розумні й веселі. Видавництво "Джура" зібрало їх в одну книжечку під заголовком "Слоненятко Роні". 
І книжка, неймовірно сонячна і світла, наповнилася енергетикою звуків.
Саме її репрезентували бібліотекарі для маленьких читайликів 2-Г класу  ТНВК ШЕЛ № 9 ім. Іванни Блажкевич, підготувавши літературно -мистецький мікс "Світ дитинства очима Сергія Сірого". 











Доречі, ще за життя поет-пісняр подарував центральній дитячій бібліотеці добірку дисків зі своїми аудіоказками. Сьогодні школярі мали змогу ознайомитися з ними та із захопленням переглянули їх.  Бібліотекар Тетяна Бойко представила атрбук "Сергій Сірий. Музика у слові" присвячений творчості поета-пісняра. Діти мали можливість серцем доторкнутися до  пісенного доробку Сергія. 













А на завершення, після перегляду аудіоказок маленькі школярики разом з бібліотекарями прийняли участь у творчій майстерні "Аплікація Слоненятко Роні".
Сергій Сірий жив українським словом, йому вдалося створити багато шедеврів, серед яких і Гімн Тернополю. Його ім"я назавжди увійшло до мистецької скарбниці Тернопілля і закарбувалось в історичному літописі Тернополя. А його твори живуть і будуть жити, проникаючи в душі людей, сіючи прекрасне і вічне.

Немає коментарів:

Дописати коментар