понеділок, 18 січня 2021 р.

18 січня народився Алан Александр Мілн, та 95 - років з дня публікації книги Вінні-Пух...

 Центральна дитяча бібліотека звертає увагу на подію, яку відзначає весь Світ. В цьому 2021 році виповнюється 95 - років з дня публікації першої книги про пригоди плюшевого ведмедика на ім'я Вінні-Пух. Важко прийти до єдиної думки щодо того, коли саме з'явився на світ знаменитий ведмідь. Наприклад, якщо перша книга вийшла друком у жовтні 1926 року, то перше оповідання під назвою "Неправильні бджоли" був опублікований лондонською газетою "Вечірні новини" на Різдво 1925 - го.

Алан Александр Мілн народився 18 січня 1882 року в Хампстед, Лондон, Великобританія.
У 1924 році Алан Мілн вперше прийшов до зоопарку з чотирирічним сином Крістофером Робіном, який по-справжньому здружився з Вінні. За три роки до цього Мілн купив в універмазі Harrods і подарував синові на його перший день народження плюшевого ведмедя. 
Після знайомства господаря з Вінні цей ведмідь отримав ім'я на її честь. Надалі ведмідь був «нерозлучним супутником» Крістофера:«у кожної дитини є улюблена іграшка, і особливо вона потрібна кожній єдиній дитині». У 1927 році 12 грудня — перша публікація глави з «Вінні-Пуха» — у лондонській газеті «Івнінґ Ньюз»; 24 грудня — різдвяна прем'єра глави з «Вінні-Пуха» на радіо «Бі-Бі-Сі». У жовтні 1926 року виходить друком «Вінні-Пух та всі-всі-всі». У 1952 році Мілн переносить інсульт та операцію на мозку; отримує інвалідність і переїжджає до родинного будинку в графстві Іст-Сасекс, Англія. 31 січня 1956 року не стало Алана Александера Мілна. У вересні 1981 року 61-річний Крістофер Робін Мілн відкрив пам'ятник ведмедиці Вінні (у натуральну величину) в Лондонському зоопарку (скульптор Лорн Маккін). 
Добрий та трохи незграбний ведмедик, спроможний навчити дітей та дорослих досить простим, але важливим істинам. І робить це з гумором!

Немає коментарів:

Дописати коментар