пʼятницю, 3 грудня 2021 р.

3 грудня - Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями... .

 Відзначення цієї дати – це привід задуматись над проблемами, з якими щоденно стикаються люди з інвалідністю, посилити увагу до захисту їх гідності, прав і благополуччя. Щороку разом із світовою спільнотою Україна відзначає день, а Центральна дитяча бібліотека приєдналася до цієї дати.  Працівники книгозбірні завітали в 2-Б клас 
школи ЗОШ № 16 ім. В. Левицького і провели годину спілкування "Ми поруч. Діти з порушенням інтелектуального розвитку" за серією книг "Поговорімо про це ..." / інклюзія /  

а також познайомили з художньою літературою на дану тему.

 Особливо сподобалось книга тернопільської письменниці Валентини Семеняк "Веселинки та повітряна кулька". 
"Якщо вміти бачити у світі прекрасне, щиро дружити, дбати про тих, хто потребує допомоги, і справді вірити в дива, то неймовірне стає можливим, а мрії неодмінно здійсняться!" написала авторка у післямові.

Разом з бібліотекарями була присутня практичний психолог  ТПШ#(Тернопільська школа #3) Практичний психолог Нетребсьська Вікторія Миколаївна, яка розповіла про людей з обмеженими можливостями, що потребують особливої уваги. Для них мають бути створені умови, які дають змогу відчути себе рівними серед рівних. 


 

Маленьким школярикам неймовірно сподобалась гра "Щирі компліменти". Діти висловлювали свої емоції, почуття, враження, записували компліменти на кольоровому папері та клеїли на спеціальний аркуш прикріплений на шкільній дошці. Захід завершився  переглядом казки Олега Романчука "Соловейко з одним крилом" про дітей з особливими потребами. 
 https://www.youtube.com/watch?v=edWi7NrQKlA 

Діти зрозуміли - що інвалідність не є перепоною до повноцінного життя, це не вирок й не покарання, а як показує практика, інваліди можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства. 


Немає коментарів:

Дописати коментар