пʼятницю, 29 липня 2022 р.

Протидія дезінформації в умовах війни

В Євроклубі «Тернопільської центральної дитячої бібліотеки» пройшов захід, присвячений протидії дезінформації в умовах війни.

Час іде, а методи росіян в інформаційній війні ті самі. Про це розповіла учасникам Євроклубу бібліотекар Наталія Лагода і навела приклад про події голодомору в Україні 1932-33 рр. 
Радянська пропаганда обдурювала світову спільноту тим, що запрошувала іноземних журналістів і спеціально для них привозила людей, які розповідали, як їм добре живеться і ніякого голодомору в Україні немає.

Сьогодні методи дезінформації Російської Федерації, того агресора - ще набагато сильніші. Щоб розвінчати російську брехню - в Україні створена урядова організація Центр протидії дезінформації

Батьків і дітей ми познайомили з Фейсбук-сторінкою Stopfake (перевірка фейків та дезінформації, мета якого спростовувати російську дезінформацію). Тут кожен може надсилати підозрілі фото, відео, публікації ЗМІ та соцмереж у месенджер.

Команда сторінки постійно робить фактчек.


Дітям було запропоновано зробити домашнє завдання про протидію фейкам, які вони успішно підготували, та  отримали подарунки від Євроклубу за підтримки Європейського Союзу 




Разом ми навчилися краще розпізнавати неправдиву і шкідливу інформацію.





Немає коментарів:

Дописати коментар