четвер, 5 листопада 2015 р.

«Горнусь до Тебе, Мати Божа».

       З 21 жовтня по 8 листопада 2015р. у приміщенні Центральної дитячої бібліотеки проходить виставка копій чудотворних ікон Тернопільщини "ДУХОВНЕ ВІДРОДЖЕННЯ НАШОГО КРАЮ: ЧУДОТВОРНІ ІКОНИ БОЖОЇ МАТЕРІ"  ТЕРНОПІЛЛЯ, підготовлена в рамках проекту - ініціативи «Громада і місто». Організатори проекту: МО «Гармонія – М» (доцент Вакуленко Дмитро) та ГО«Гуртом!» (Ковалик Ігор Михайлович).
       Відкриття відбулося 21жовтня, на яке були запрошені: о. Дмитро з церкви Чесного Хреста: о.Богдан з церкви Святої Трійці; о. Віталій з церкви Святої Софії , учні 8-х класів ТСШ №7  та студенти 2-го курсу факультету образотворчого мистецтва та дизайну Інституту мистецтв ТНПУ  ім. В.Гнатюка.
     На виставці представлено 20 копій чудотворних ікон Матері Божої з різних куточків Тернопільщини. Це лише частинка всієї кількості чудотворних ікон, що є у нашому краї. Протягом двох тижнів громада міста, від найменших до найстарших, мали можливість доторкнутися серцем до стародавніх ікон, а також дізнатись, яку чудотворну силу та значення вони мають в житті людини. 
Виставку уже відвідало понад 200 –і чоловік.













Працівниками бібліотеки була підготовлена і оформлена книжково -ілюстративна виставка духовної літератури «До кожного серця», а  бібліотекар Намисняк Віолетта Степанівна провела цілу низку годин християнської етики «Наш край терновий обнімає Пречиста Божа Благодать» для наймолодших мешканців м-ну «Дружба»(дошкільні заклади №13 та №18).


                                   



Немає коментарів:

Дописати коментар