четвер, 3 березня 2016 р.

Як повернути втрачену любов до книжок?


Донедавна книга була для людини основним джерелом інформації, а читання - популярним способом проведення дозвілля. Тепер у неї з’явилися могутні суперники — телебачення, комп'ютер, відеоігри, телефони. Багато хто вважає читання "зайвою тратою часу", віддаючи перевагу екранізованим версіям творів. Сьогодні можна легко натиснути певну комбінацію клавіш і на екрані прочитати безліч необхідної інформації, послухати музику... Діти часто вибирають саме такий шлях, а не енциклопедію, яка стоїть удома на полиці... Ось і припадають пилом наші улюблені книжки... Як же повернути втрачену любов до книжок?
 Одним із сучасних напрямків спілкування з книгою є "буккросинг".  Буккросинг  англ. "bооk" - кнжка, "crossing" — переїзд, перехрестя) — всесвітнє книжкове мандрування з рук у руки, з дому в дім, з країни в країну.
  Ідею буккросингу запропонував спеціаліст з інтернет - технологій Рон Хорнбекер у 2001 році. Девіз руху — "прочитай і передай іншому". Буккросинг — це процес, під час якого люди обмінюються книгами і тим самим формують культ читання. Вони залишають книги в громадських місцях. А чому б і нам з вами так само не залишити книжки на полиці у бібліотеці?
У книгарнях є багато цікавих книжок, але коштують вони недешево. На жаль, є родини, які не можуть купувати досить часто нові книжки своїм дітям. Влаштовуючи буккросинг у бібліотеці, ми зможемо не тільки повернути зацікавленість читачів до книги, а й надати можливість всім дітям отримувати нові якісні книжки, не купуючи їх.

Тож сподіваємось, що активних читачів  у  бібліотеці, стане більше!

Немає коментарів:

Дописати коментар