понеділок, 13 березня 2017 р.

Шевченковий березень

       Березень в Україні часто називають Шевченковим. І не випадково: щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас, і щороку новим, неповторним. Він — невмируща слава українського народу. Як весна оновлює природу, так і поезія Тараса Шевченка оновлює наші серця, вчить бути милосердними і любити свою Україну.
       Тараса Шевченка розуміємо настільки, наскільки розуміємо себе - свій час і Україну в ньому. Але щоб краще зрозуміти його як нашого сучасника треба повністю осягнути його як сучасника людей, проблем, суспільства ХІХ ст. Він сам приходить у наш день. Але й ми повинні йти у його час. Лише так між нами й ним буде глибше взаєморозуміння.

       З нагоди дня народження Кобзаря в Центральній дитячій була проведена літературно-мистецька година "Шевченко - наш. Він для усіх століть" для восьмикласників ЗОШ №16 ім. В. Левицького. Школярі ознайомились з літературою, представленою на книжково-ілюстративній виставці "Живе Кобзар в серцях свого народу",


прийняли активну участь у літературній вікторині "Що ми знаємо про Шевченка?"; у конкурсі "І говорило полотно про муки" (Шевченко-художник).; розгадували кросворд "Твори Шевченка" та тест "З якого вірша ці рядки?"; переглянули мультимедійну презентацію "Пам'ятники Шевченку" та мультфільм за віршем Кобзаря "Тополя". Бібліотекарі ознайомили також школярів з арт-буком бібліотеки "Шевченко і сучасність", приcвяченому 200-літньому ювілею Кобзаря,у якому твори Тараса Григоровича Шевченка представлені у вигляді QR-кодів.














Немає коментарів:

Дописати коментар